Jentene imponerte – pallplass i turnering med 100 lag

Sist helg dro laget til Rælingen for å delta i Norges største og eldste fotballturnering for jenter, med godt over 100 påmeldte lag. Det ble en suksess for Fredrikstad-laget.

I desember startet Fredrikstad opp satsingen rundt jentene – med spillere fra de ulike klubbene i bysamarbeidet for 2007 kullet.

Mange talenter

Jentene har trent sammen hver uke siden i vinter og deltatt på flere turneringer – i tillegg til jevnlige treningskamper.

– Vi så fort at dette kullet hadde mange spennende spillere fra klubbene i Bysamarbeidet. Etter en uttakshelg i desember ble grunnstammen satt, der vi samtidig har hatt spillere jevnlig inne i hospiteringsgrupper. Det er en god spillerstall å jobbe med, og med bakgrunn i dette har vi stort sett matchet jentene mot overårige lag i og utenfor Østfold, forklarer lagleder Tor-Arne Borg.

Fredrikstad–Lillestrøm

At de unge Bylags-jentene allerede har fått en merkelapp på å være et spillende og hardtarbeidende kollektiv skulle motstanderne få merke allerede i helgens gruppespill. Etter tre strake seire med 7–1 i målforskjell, alle mot overårige lag, vant de suverent sin gruppe og var dermed klare for A-sluttspillet.

I semifinalen var det duket for et oppgjør som på herresiden ville vært omtalt som et klassisk oppgjør med historisk sus, nemlig Fredrikstad-Lillestrøm. Jentene hang godt med innledningsvis, men med et mønsterangrep av høy klasse fra LSK endte kampen med 3–0. Dermed ble det spill om bronseplass hvor Gjerdrum sto på motsatt banehalvdel.

Pokal og bronseplass

I bronsefinalen hadde Bylags-jentene god kontroll innledningsvis og gikk tidlig opp i 1–0 ledelse. Med fire forskjellige målscorere i bronsefinalen kunne jentene innkassere en kollektiv seier med 4–1 som sluttresultat.

– Vi er veldig godt fornøyd med helgen, som har vært både inspirerende og lærerik. Jentene har fått testet seg mot meget gode lag som er ett år eldre. Vi dro med hele troppen, fått masse tette oppgjør og returnerer med gode erfaringer i bagasjen. Prestasjonene på banen er et resultat av målrettet trening, inkludert hele sommerferien, så vi er glade for at dette betaler seg og gir utslag av gode resultater. Det er en fin referanse å møte Lillestrøm som er blant landets aller beste 2006-lag, sier trenerne Joachim Stang og Hans Martin Skari-Hansen.