Sport

Høie tok bronse i bryte-VM – slo tyske Brugger 5-1

Othelie Høie sikret seg bronse i 59-kilosklassen i bryte-VM. 20-åringen fra Atlas i Fredrikstad slo tyske Elena Heike Brugger 5-1 i bronsekampen.

Tidligere tirsdag slo hun Anastasia Sidelnikova i rekvalifiseringen. Høie tapte 0-5 for Julija Tkatsj i kvartfinalen mandag, men fordi den ukrainske bryteren tok seg helt til finale, fikk Høie sjansen til å delta i rekvalifiseringen om bronsekamp mot en tapende semifinalist.

– Det er helt vilt. Jeg hadde ikke ventet å ta bronse i mitt første senior-VM. Jeg hadde ikke sett for meg det i det hele tatt, sa hun til NRK.

59-kilosklassen er ikke OL-klasse. Høie vil prøve å sikre OL-billett i 57-kilosklassen gjennom kvalifisering på ettervinteren.

Othelie Høie (nederst) fra Fredrikstad er klar for bronsefinale i VM tirsdag kveld. Her under kampen hun tapte for en ukrainsk bryter tidligere i mesterskapet.

Sterk opphenting

Kampen mot russiske Sidelnikova endte 4-4, men det ble en dramatisk avslutning av oppgjøret. Fredrikstad-bryteren lå under 0-4 til det var et minutt igjen, men så satte hun inn en sluttspurt det luktet svidd av.

Høie vant som følge av at hun tok det siste scorede poenget.

I bronsekampen tirsdag kveld ventet Brugger, som tapte 0-2 for Tkatsj i semifinalen. Den tyske bryteren scoret det første poenget, men Høie slo tilbake og tok til slutt en overlegen seier.

Zhang Qi fra Kina ble verdensmester ved å slå Tkatsj 4-1 i finalen.

Stort

Othelie Høie er datter av den tidligere toppbryteren Gudrun Høie. Tidligere i år tok hun bronse i EM.

– Det er stort med bronsefinale i første år som senior. Hun har vært ekstremt dedikert og lagt ned mye arbeid, sier mamma Gudrun til VG.

Hun tok selv fire VM-gull i perioden 1989 til 1998.

Nyeste fra Dagsavisen.no: