Halden
Haakon inviterer til krabbelag
-Dette er et røft krabbelag , så all maten vil bli lagt rett på langbord dekket av avispapir, og festen er ute i oppvarmet telt, sier Haakon Selmer-Olsen på Sponvika Vertshus.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Kommende lørdag inviterer kokk Haakon Selmer-Olsen til krabbelag på Sponvika Verthus.
-Jeg samarbeider med Christer Bjørnstad og det er første gang vi prøver dette, sier Haakon.
Han forteller at krabbene er fulle av mat for tiden, og at det også vil være blåskjell og reker på bordet.
-Jeg elsker sjømat, og gleder meg veldig både til å spise masse og servere gjestene, sier han.

-Ingen grunn til å møte opp med dress og slips. Genser er tingen, sier Haakon.
-Dropp finstasen
-Dette er et røft krabbelag , så all maten vil bli lagt rett på langbord dekket av avispapir. Festen vår foregår ute i et oppvarmet telt, så finstasen kan byttes ut med en god genser og godt humør, sier kokken i Sponvika Vertshus.
Det finnes mange slag med krabber, og de man ser oftest servert på norske bord er taskekrabba. Den hører til blant de kommersielt viktigste krepsdyrene, og er den største spiselige krabbearten som finnes naturlig i norske farvann.
Det finnes rikelig med krabber i farvannet Hvaler.
Som regel er ryggskjoldet til hannen om lag 9 cm langt og 15 cm bredt, men under gode forhold kan det vokse seg hele 25 cm bredt.
-Her er det god mat i selve skjoldet, og ikke minst de deilige krabbeklørne, sier kokken som sier at en høstfest med krabber godt kan bli en tradisjon.
-Det å komme sammen og spise krabbe og sjømat er absolutt noe for høsten, og blir dette vellykket, så lager vi fest hvert år på denne måten, sier han.