Det melder Fredrikstad kommune på sine hjemmesider.
6. august gikk Fredrikstad kommune i beredskap for ekstremvær og flom. Få dager senere førte den store vannføringen i Glomma til at flomvarselet ble endret til rødt.
13. august kunne i midlertid ordfører Siri Martinsen senke skuldrene.
– Vi puster lettet ut over at Fredrikstad ser ut til å skånes denne gang, og tenker på dem som er hardt rammet og opplever utrygghet og store ødeleggelser, sa ordfører Siri Martinsen.
Påvirker drikkevannet
Siden midten av august har kommunen fått henvendelser fra innbyggere om at drikkevannet har en bismak av jord eller myr.
Kommunen tester drikkevannet jevnlig, men på grunn av flomsituasjonen i Glomma har de de siste ukene tatt flere vannprøver enn normalt.
– Vi tar vannprøver både på vannverket og ledningsnettet for å sikre at drikkevannet holder god kvalitet til enhver tid, skriver kommunen.
I den seneste oppdateringen fra kommunen står det at noen fortsatt opplever jordsmak på drikkevannet, men at dette ikke er noe farlig.
– Noen kan oppleve endret lukt og smak på drikkevannet om sommeren når temperaturen er høyere. Lengde og tilstand på privat stikkledning kan også ha betydning. Vi anbefaler i så fall å la vannet renne en stund fra flere vannkraner samtidig for å sikre tilstrekkelig utskifting av vannet. Dersom vi oppdager noe som medfører helsefare vil vi varsle berørte umiddelbart, skriver de.