Nyheter

Rust-sjokk for Statens vegvesen på svenskegrensa

Tollerne og veivesenet fikk luket en rusthaug av en bil ut av trafikken for godt: – Var nok klar for dynga for mange år siden.

Personbilen ble først stanset for kontroll av Tolletaten på grenseovergangen i Ørje natt til fredag i forrige uke.

Klokka 05.15 ble fagleder Øyvind Grotterød i Statens vegvesen vekket av en telefon fra tollerne, som hadde en bil de mente veivesenet måtte se på.

– Jeg ba dem sende bilder først. Etterpå var det ikke tvil om at vi måtte se nærmere på bilen. Og jeg kan si at det går lenge mellom hver gang vi ser så dårlige kjøretøy, forteller Grotterød om den polske personbilen, som ble avskiltet på stedet.

– Sjåføren kom ikke videre med den bilen. Den var helt råtten, slår Grotterød fast.

Han beskriver bilen videre som en eneste stor rusthaug, og i den kategorien:

– Kanskje det verste jeg har sett, fortsetter Grotterød.

– Jeg tror ikke det blir mange spikerpakker av den bilen når den skal på dynga. Den var nok klar for dynga for mange år siden, anslår han.

Grotterød synes det er godt å vite at det falleferdige kjøretøyet er luket ut av trafikken for godt, da han anser det som svært trafikkfarlig. Og takker samarbeidet mellom etater for det.

– Det er et resultat av det gode samarbeidet vi har på tvers av kontrolletatene, med politi og toll. Her må jeg berømme tollernes årvåkenhet. Sammen setter vi trafikksikkerheten høyt, slutter Grotterød.

Mer fra Dagsavisen