Nyheter

Ski-Bygg er nå XL-Bygg, men skiltene består

Det startet som trelastutsalg på Østsiden i 1932 og i 2013 ble bedriften solgt til Ski Bygg. Nå er utsalget en del av kjeden XL-Bygg. Men på veggen skal skiltene stå.

Forvirret? Avdelingsleder i XL-Bygg og butikksjef avdeling Østsiden Trelast, Alexander Andre Nilsen, forklarer:

– Vi har ingen planer om å endre profil da det allerede er to medlemsdrevne XL-Bygg-utsalg i Fredrikstad. Vi fortsetter derfor med Ski Bygg profil, men får alle fordelene på systemsiden. XL-Bygg Knatterudfjellet er en annen virksomhet enn oss og ikke i vår organisasjon, men med i samme kjede.

Merkevarebygging

– Det er mange grunner til omprofileringen av Ski bygg. Vi er i dag en aktør langt utenfor Ski. I dette bildet vil det være av uvurderlig hjelp å benytte en kjent merkevare i kommunikasjonen. Det er rett og slett for kostbart å drive merkevarebygging selv utenfor Ski og Nordre Follo, skriver daglig leder i XL-Bygg Ski, Atle Bakke, i en e-post til sine kunder.

Ski Bygg har i tillegg til et hovedanlegg og sentrallager på Ski, fem proffsentre og ett kjøkkensenter. Proffsenterne ligger i Askim, Ås, Enebakk, Fredrikstad og i Halden. Kjøkkensenteret ligger på Grini i Bærum. Ski Bygg omsetter for drøye 750 millioner i året og har 150 medarbeidere, skriver Byggeindustrien.

For åtte år siden valgte Tom Nilsen å selge livsverket Østsiden Trelast. Men sønnene jobber fortsatt i virksomheten. Pål Andre Nilsen er salgssjef til proffmarkedet, med base i Ski - og Alexander Andre Nilsen er avdelingsleder i Fredrikstad. Arkivfoto:

Fredrikstad-bedrift med tradisjoner

For åtte år siden valgte Tom Nilsen å selge livsverket Østsiden Trelast.

– Jeg hadde ingen planer om å selge bedriften, men når Ski Bygg «banket på døra» tenkte jeg at denne muligheten får jeg ikke en gang til, sa Nilsen til Demokraten i 2013.

Det var bestefaren til Nilsens kone som startet trelastutsalget i 1932. Svigerfaren hadde ikke ønske om å overta, dermed ble det 36 år i trelastens tjeneste for Tom Nilsen.

Men familietradisjonene stopper ikke opp. Sønnene jobber fortsatt i virksomheten. Alexander Andre Nilsen som avdelingsleder i Fredrikstad, og Pål Andre Nilsen er salgssjef til proffmarkedet – med base i Ski.

Hva betyr egentlig omprofileringen for kundene i Fredrikstad?

– Ingen ting. Dette er bare en endring av kjedetilknytning. Mestergruppen som i sin tid kjøpte Ski Bygg eier også XL-Bygg-konseptet. Vi har siden oppkjøpet til Mestergruppen hatt de samme gode betingelsene som resten. Den største oppsiden kommer på tingene som ikke synes – systemene i bakkant, avslutter avdelingsleder Alexander Nilsen.

Etter å ha drevet Østsiden Trelast fra 1977 til 2013 ble Tom Nilsen et kjent ansikt for mange. Arkivfoto:






Mer fra Dagsavisen