Nyheter

Maxbo legger ned avdelingen på Huseby

Erik Grønlie, markedsdirektør i Løvenskiold Handel, bekrefter at Maxbos logistikkavdeling på Huseby legges ned i løpet av våren.

– Det har kun vært logistikkvirksomhet ved Huseby-anlegget de siste årene. Vi gjennomfører en gradvis overføring av volum til andre enheter fra 1. mars, med en endelig avvikling av anlegget i løpet av våren 2021, sier markedsdirektør Grønlie.

Ny logistikkmodell 

Det har ikke vært salg av byggevarer på Huseby de siste tre årene. Sju ansatte vil i løpet av kort tid få nye oppgaver i selskapet. Behovet for store investeringer er bakgrunnen for at Løvenskiold Handel nå velger å avvikle avdelingen i Onsøy.

– I begynnelsen av juni vil Løvenskiold Handel gå over til en ny, moderne og heldigitalisert logistikkmodell. Dette vil i første omgang bety at våre kunder lokalt vil få tilgang til et enda større varesortiment, større leveringspresisjon og nye logistikktjenester. For å få vårt anlegg på Huseby opp på dette nivået så ville det ha krevd betydelige investeringer i både it-systemer og maskinvare. I tillegg til utbygging av bygningsmassen med mer, forklarer markedsdirektør Grønlie, og legger til:

– Vårt sentrallager og regionale logistikksenter kan betjene dette området på en bedre måte. Summen av disse tingene gjør at vi har besluttet å legge ned logistikkdriften på Huseby.

Meninger: «Etabler ’Fretex’ for byggevarer»

###

Erik Grønlie, markedsdirektør i Løvenskiold Handel. 

Etterbruk

Løvenskiold Handel har hatt en leieavtale på Huseby siden 2006.

– Det har vært ulike typer næringsvirksomhet ved dette anlegget, over flere generasjoner. Nå er vi i gang med prosessen for å se på alternativ bruk av eiendommen, avslutter Erik Grønlie.

Det er Huseby Næringspark AS, med daglig leder Terje Gjølberg, som eier anlegget på Huseby og leier ut til Maxbo.

I 2005 tok Løvenskiold Handel over to tidligere Byggmakker-anlegg i Fredrikstad, et av dem var Huseby Sag i Onsøy. Året etter åpnet et stort Maxbo byggevarehus på Ørebekk.

– Oppkjøpet av Huseby sag var et ledd i vår strategi, hvor vekst for Maxbo er et sentralt punkt, sa daværende administrerende direktør i Løvenskiold Handel, Tom Borthen, i 2006.

Mer fra Dagsavisen