Nyheter

Avslørte forsøk på smugling av ni kilo amfetamin

Den polskregistrerte bilen som ble stoppet en tidlig morgen i april luktet sterkt av parfyme, men da tollerne sjekket den nærmere fant de langt sterkere saker.

Det var litt før klokka åtte fredag 12. april i år at en av tolletatens patruljer på Svinesund stanset en polskregistrert bil på E6. I bilen satt en polsk mann i slutten av 30-årene, som forklarte at han skulle til Norge for å jobbe.

– Han sa han skulle være her en ukes tid. I tillegg forklarte han at han skulle handle noen greier, men det var litt diffust hva dette var snakk om, sier kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Demokraten.

Les også: Stoppet polsk varebil fullastet med 3.000 liter alkohol

Matvarer, fiskestang og hvitt pulver

Videre forteller han at noe av det første tollerne la merke til var at bilen luktet sterkt av parfyme, uten at det nødvendigvis hadde noen betydning for neste skritt.

– De bestemte seg uansett for å ta bilen inn til kontroll, og da fant de blant annet litt diverse matvarer, en fiskestang og noe verktøy – forsåvidt ikke noe mistenkelig, det heller, utdyper Grandahl.

Men undersøkelsen av det polske kjøretøyet ble likevel ikke avsluttet der.

– Det ble bestemt at det skulle tas en scan av bilen, og da så operatøren raskt at det lå ting i konstruksjonen som ikke hørte hjemme der. Ved en manuell sjekk ble det funnet noen pakker som tollerne åpnet, og avdekket at inneholdt hvitt pulver.

Se også: Seks års fengsel for amfetamin-smugling

To stoffer

– Standard prosedyre er da at vi kontakter politiet, og de kom og gjennomførte en test av stoffet som slo ut på amfetamin og metamfetamin, fortsetter kontorsjefen.

De lilla posene viste deg å inneholde totalt ni kilo amfetamin. Den polske mannen ble tatt hånd om av poltiet, og av hensyn til etterforskningen av saken, ønsker ikke Grandahl å utdype nærmere hvor i bilen narkotikaen var forsøkt skjult.

– Dette var et stort beslag, som følge av god jobb fra tjenestemennene som var på jobb denne dagen, konstaterer han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: