Nyheter

René Hansen blir ny hovedtrener i Stjernen

Stjernen-legende som spiller, René Hansen (46), ble onsdag formiddag presentert som ny trener for A-laget, på en pressekonferanse i Stjernehallen.

Av Hermund L. Kjernli og Martin Næss Kristiansen

Hansen er i første omgang engasjert for ett år, og blir den første lokale Stjernen-treneren siden 1984 som signeres før sesongstart, ifølge klubben.

– Jeg er ydmyk og stolt over å få trene en eliteklubb i hjembyen min. Hvis jeg noen gang skulle trene Stjernen, var det nå, sier den tidligere backen, som tar permisjon fra lærerjobben på Wang og sier han er moden for å prøve noe nytt.

– Del av mitt DNA

Det er en ekte Stjernen-gutt som nå skal lede troppen. Hansen gikk i sin tid hele veien fra hockeyskolen til A-laget, og vokste opp i Stjernehallen.

– Stjernen er en del av mitt DNA. Nå føler jeg at ringen er litt sluttet, sier han.

LES OGSÅ: Stjernetreneren slutter i Stjernen

Styreleder Truls Navestad, som spilte sammen med Hansen, sier dette:

– Vi har jobbet parallelt med dette og opprettelsen av et AS. Klubbtilhørighet har vært viktig for å finne tilbake identiteten, og nødvendig for å få Stjernen tilbake der klubben hører hjemme. Vi har hentet internt nå fordi det er mye kompetanse i klubben allerede. René spilte for Stjernen da klubben kjempet i toppen. Han vet hva som må til.

Hansen er på andreplass på Stjernens adelskalender med sine 741 A-kamper på 16 sesonger, bare slått av Morten Finstad (863/18). Hansen står også bokført med 13 offisiselle landskamper.

LES OGSÅ: AS på plass – nå skal Stjernen innfri økonomisk krav og jakte spillere (Demokraten+)

Sportssjef Darren Treloar gir også uttrykk for at klubben har funnet rett mann til å trene laget.

– René Hansen er en person som kjenner klubben og ligaen godt. Han er en superbra coach, som jeg gleder meg til å jobbe med, sier han.

LES OGSÅ: Stjernen-trener Treloar får ikke fortsette (Demokraten+)

LAGFØLELSE: Sportssjef Darren Treloar (t.v.) og styreleder Truls Navestad i Stjernen Hockey ser fram til å jobbe mot klubbens mål i team med den nye hovedtreneren. Her sammen med avtroppende daglig leder Trygve Skøien (t.h.)

LAGFØLELSE: Sportssjef Darren Treloar (t.v.) og styreleder Truls Navestad i Stjernen Hockey ser fram til å jobbe mot klubbens mål i team med den nye hovedtreneren. Her sammen med avtroppende daglig leder Trygve Skøien (t.h.). FOTO: Hermund L. Kjernli

– Ikke et énmannsshow

Hansen vil i tillegg til jobben som Stjernens hovedtrener fortsette som hockeytrener også på Wang.

– Å trene et A-lag handler om å kunne faget. En av mine styrker er å se mennesker og få en gruppe til å jobbe mot samme mål. Jeg er veldig opptatt av at man må brenne for noe. Lidenskapen må ligge i bunn. Dette er ikke et énmannsshow, og det å jobbe i team for å bygge et lag blir en nøkkel, sier Hansen.

Han støtter klubbens sportslige strategi.

– Vi ønsker å skape gode mennesker, og får vi fram gode hockeyspillere er det en bonus. Vi har en klar strategi på å utvikle egne spillere, jeg støtter det, men vi skal ikke reise rundt med et juniorlag, for vi er avhengig av resultater også. Det gjelder å finne en miks av unge lovende spillere og rutinerte som kan guide dem som kommer opp. A-laget er ikke målstreken, det er startstreken, mener Hansen, som nå også avslutter engasjementet som landslagstrener for U16.

Mer fra Dagsavisen