AS på plass – nå skal Stjernen innfri økonomisk krav og jakte spillere

Kort tid etter det ekstraordinære årsmøtet i Stjernen var det kommet på plass nok midler til å reparere egenkapitalen, opplyser styreleder Truls Navestad.

Aksjeselskapet Stjernen AS skal styrke Stjernen Hockey i årene som kommer. Nå er aksjeselskapet på plass – og det tar grep slik at klubben endelig kan innfri kravet fra Norges Ishockeyforbund om positiv egenkapital, skriver Stjernen i en pressemelding.

– Vi har fått god respons etter nyheten om at det skal opprettes et aksjeselskap. Kort tid etter det ekstraordinære årsmøtet var det kommet på plass nok midler til å reparere egenkapitalen. Nå jobber vi mot neste milepæl, sier styreleder i Stjernen, Truls Navestad.

LES OGSÅ: Stjernen vil danne aksjeselskap for å redde skakkjørt økonomi (Demokraten+)

Har slitt med gammel gjeld

Stjernen har i mange år slitt med negativ egenkapital, men har gradvis redusert gjelden de siste årene. Likevel manglet det cirka 1,5 millioner kroner for å komme i null, som Norges Ishockeyforbund har gitt Stjernen siste frist til 31. desember i år på å klare.

Nå sørger altså Stjernen AS for å tilføre midler og innfri kravet, slik at klubben sikres positiv egenkapital og likviditet. Det gir rom for å starte signering av nye spillere og trenere om kort tid, skriver klubben videre.

– Vi er veldig glade for å kunne legge dette bak oss. Å ha negativ egenkapital er en alvorlig hemsko for en klubb. Nå får klubben økonomisk handlingsrom og kan begynne å se fremover. Det gjør at vi nå kan starte den viktige jobben med å bygge opp spillerstallen og konsentrere oss på det vi tross alt skal drive med: Å vinne ishockeykamper og gjøre det artig og spennende å komme på kamper i Stjernehallen igjen, sier Navestad.

Han legger til at sportssjef Darren Trelloar nå har fått fullmakter til å starte jobben med å bygge opp høstens lag.

Vil signere spillere og trenere

– Vi får nå muligheten til å signere lokale og norske spillerne som vi skal satse på og som skal være stammen i laget. Vi skal også få avklart trenerspørsmålet, samt forhåpentligvis signere opp ett par importspillere, uttaler Navestad.

Etableringen av aksjeselskapet Stjernen AS vil fortsette gjennom sommeren. Stjernens styreleder forteller at styret i disse dager jobber med å ferdigstille aksjonærprospektet. Det skal vise potensielle aksjonærer hvordan klubben skal kjempe seg tilbake til toppen av norsk hockey – og hvordan aksjonærer kan bidra til dette løftet for Fredrikstads-idretten.

– Vi opplever at mange er positivt interessert. Jeg har hatt flere møter med personer og firmaer som kan tenke seg å være med. De neste ukene går vi mer aktivt ut til de som vi tror kan være interesserte og til de som viser interesse. Vi håper selvsagt at mange vil være med på denne utrolig morsomme og viktige jobben med å skape et sterkt hockeylag i Fredrikstad igjen. Det vil gi et viktig løft før vi flytter inn i Arena Fredrikstad, sier Truls Navestad.