Stjernetreneren slutter i Stjernen

Stjernen Hockey og trener Bengt Åke Gustafsson er mandag blitt enige om å avslutte samarbeidet, etter trenerens eget ønske.

Kontrakten avsluttes omgående, skriver Stjernen i en pressemelding.

Gustafsson (60) har kontaktet klubben med ønske om å bli fristilt fra sin stilling, noe klubben har tatt til etterretning og partene skal være enige om fratredelsen.

Den meritterte svenske treneren oppgir som årsak at forventninger til egne og klubbens prestasjoner ikke er innfridd.

Stjernen beklager at Gustafsson har tatt valget om å forlate klubben, men presiserer at treneren heller ikke fikk jobbe med en spillergruppe av det kaliber som han var forespeilet før sesongen, på grunn av sviktende inntekter.

"Videre var det nok også et sprik mellom hva Gustafsson forventet av nivå på stallen i forhold til hva han hadde forstått på forhånd", heter det i uttalelsen fra Stjernen, som ønsker treneren lykke til videre og takker for samarbeidet.

Den rutinerte svensken signerte en toårskontrakt før denne sesongen, og kunne da se tilbake på en suksessrik spillerkarriere som blant annet inneholdt ti år og over 600 kamper i NHL.

Senere har han gjort seg bemerket som trener i både hjemlandet og ute i Europa. Hans største hakk i beltet er utvilsomt dobbelttriumfen med Sveriges landslag i 2006, da han ledet «Tre kronor» til gull i både OL og VM.

Sportssjef Rune Gulliksen, som tidligere har trent laget, tar over trenerjobben ut sesongen, ifølge FB.