Nyheter

"Helt tom"

-Vi er helt tomme, men føler samtidig en enorm lettelse. Tross alt har vi slitt med denne saken i snart 30 år.

Det sier drapsofferets datter, Inger Christine Apenes til Demokraten.

Sent i forrige uke ble hun, broren Georg Apenes og den nærmeste familien kjent meg at politiet var i ferd med å sette sluttstrek i Apenes-saken - fylkets mest omtalte drapssak ved siden av Øksedrapene i "Lille Helvete" i 1969.

Nedringt av media

Inger Christine Apenes ble igår oppringt av presse fra både fjern og nær som ønsket kommentarer til at drapsgåten nå ble ansett som løst hos politiet:

-Jeg visste ikke at det fantes så mange redaksjoner i Norge. Pågangen er enorm. Det ringer ustanselig. Men jeg har i grunnen ikke så mye mer å si til selve oppklaringen bortsett fra at vi føler en enorm lettelse. Og det er vel en naturlig reaksjon etter alle disse årene.

-Et barn - og ikke en kriminell voksen - begikk drapet. Hva synes du om det?

-Om det var en 13-åring eller en 80-åring som gjorde det så var det vel like galt uansett. Et drap er et drap. Men selvsagt er det grusomt å tenke på at det var et barn som stod bak, sier Inger Christine Apenes til Demokraten.