Ny besøksrekord på Soli Brug

Ikke bare er det tidenes største Pushwagner-utstilling som holdes på Soli Brug. Utstillingen hadde også besøksrekord på åpningsdagen, lørdag.

Under åpningstalen sin fortalte Ole Dørje ved Soli Brug at dersom noen hadde dårlig tid, var det fint om de kunne dra. 

- Det er kø langs E6 for å komme hit og vi har ikke parkeringsplasser ledig. Så er det noen som kjenner at de ikke har tid til å være her, kan de dra nå, sa Ole Dørje til usikker latter blant tilhørerne. 

Dagen derpå

Soli Brug har ikke tall på hvor mye som er solgt, men kan bekrefte at de har rundt millionbeløp. Ole Dørje kan også bekrefte at det aldri har vært så mange mennesker innom portene på en utstilling. 

- Det var nok fire millioner mennesker her i går. Det føltes i hvert fall sånn. Det var nok et sted mellom 1000 og 1500 mennesker her til åpningen klokken 13 og ca 3000 gjennom hele dagen. Vi har aldri solgt så mye i cafeen, så det er et godt tegn, sier Dørje. 

Fra fjern og nær

Det kom gjester fra hele landet. Stefan Stray var en av Pushwagners nærmeste venner de siste 18 årene av hans liv. Stray har også vært samarbeidspartner med Soli Brug for å få i stand utstillingen. Han forteller at han pratet med en kunstner fra Bergen som kom i ens ærend for å se de utstilte verkene. 

- Det er kommet folk her fra hele landet. Denne kunstneren hadde tatt med seg manageren sin for å se Soli Brug og ustillingen, sier han.

Kaotisk 

Det var mye som skulle ordnes før utstillngen åpnet lørdag. Det var omtrent kaotiske tilstander og mange Demokraten snakket med under ustillingen fortalte at de hadde stått i lange køer langs E6. Det kom vesentlig flere enn det arrangørene hadde trodd. 

- Det var mange som parkerte langs veien selv om vi hadde satt opp skilt med parkering forbudt. Men når det er noen som parkerer der, er det gjerne flere som gjør det. Så vi vil sende en unnskyldning til de som bor her for at det ble sånn, forteller Ole Dørje. 

Historisk

Det er ikke vanlig i vår tid at en kunstner blir mer populær etter sin død. Det er heller normalt et interessen for kunstneren daler. Men Pushwagner har betydd mye for veldig mange, sier Dørje. 

.- Dette kan vi se på som litt historisk. Det er interessant at det kom flere hit nå enn da han levde. I tillegg skal vi si oss heldige med at alt klaffet på åpningsdagen. Hadde det vært 30 grader, hadde det nok kommet en god del færre, sier han. 

Fem uker

Pushwagner-utstillingen er åpen de neste fem ukene. 

- Vi har åpent torsdag til søndag de neste fem ukene fra kl. 13 til 18. Det er også den lengste utstillingen vi har hatt, avslutter Dørje.