Debatt

Kongefamilien vinket ikke fra en balkong

Bruk riktige begreper.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Nå etter at «koronakrigen» var over, fikk vi på 17. mai endelig mange flotte barnetog rund om i det demokratiske frie Norge. I Oslo, et rekordstort barnetog, med 130 skoler og over 30.000 deltakere i det fine maiværet. Fra Stortingets balkong kunne stortingspresident Masud Gharahkhani hilse til et enormt folkehav.

I Aftenposten var det å lese: «Endelig tilbake på balkongen». Nei, den flotte kongefamilien vinket ikke fra en balkong, men fra en altan. Slottet har ingen balkong som er et fritt framspringende utbygg med rekkverk på hus, i gulvhøyde med en av de øvre etasjer, eller i teateret med tilskuerplasser like over parterre.

Altan er et framspring på hus i høyde med gulvet i en etasje, båret oppe av søyler, pilarer eller lignende - til dels overbygget med rekkverk og brystvern. Det er kanskje på tide at redaksjonen i Aftenposten, samt i mange andre av landets aviser – foruten reporterne i NRK, TV 2 og andre medier – anskaffer seg en fremmedordbok!

Odd Løkkevik fra Fredrikstad

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra: Debatt