Debatt

«Tiden er ikke inne til å eksperimentere med politiske løsninger på Hvaler»

Valgkampen for kommunevalget 2019 er i sluttfasen. Ferske meningsmålinger kan tyde på at det blir rødgrønt flertall på Hvaler, med Mona Vauger som ordfører, skriver Wiggo Sørlien (Frp).

Hvaler Rundt
Søndre Sandøy
Nedgården Landhandel
Skærhallen
Skjærhalden
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Wiggo Sørlien
3.listekandidat for Hvaler Frp

På Hvaler har det oppstått en helt ny situasjon som setter velgerne på prøve. Et splittet Høyre, og et nytt parti, Styrbord, som ikke har valgt side. I denne situasjonen framstår Frp som stabilisatoren i det politiske bilde på Hvaler, med Eivind Borge som den soleklare ordførerkandidat. I 12 år har de borgerlige partiene styrt kommunen på en utmerket måte, stikk i strid med dystre spådommer fra sosialistene.

Les også: Gode odds for Nygård, Rafshol og Borge

Det er fort gjort å glemme helheten i politikken og la følelsene ta overhånd, og ikke tenke på Hvalersamfunnets beste. For mange kan det virke underlig at partiene lokalt ikke alltid er enig med moderpartiene. Hvaler er et godt eksempel på at vi ikke alltid heier på Siv, Erna eller Jonas, når det gjelder for eksempel: boplikt, kommunereform, miljø og eiendomsskatt. Hvaler Frp har hatt et nært og godt samarbeid med Miljøpartiet De Grønne i siste periode, noe som har ført til gode klima- og miljøtiltak.

Det blir spennende å se hvordan Hvaler AP skal finne inndekning for bl.a.: skolemat til elevene i Hvalerskolen, bedre lærertetthet, flere sykepleiere, svømmehall, døgnbemanning i rus og psykiatri, for å nevne noe fra AP’s valgprogram. I sitt program unngår de selvsagt å nevne bompenger i bypakka i Fredrikstad, som berører mange pendlere fra Hvaler.

Debatt: «Hvaler er en av de fremste «smarte kommuner» i Norge»

Som politikere skal vi forvalte skattebetalernes penger på best mulig måte. Det er det grunn til å minne om at Frp og Høyre har styrt godt innenfor stramme økonomiske rammer, og levert gode tjenester til Hvalersamfunnet. Vi mener tiden ikke er inne til å eksperimentere med politiske løsninger på Hvaler.

Det er vel unødvendig å oppfordre til fortsatt å velge stabilitet og trygghet etter kommunevalget 2019 med Hvaler Frp ved roret, og med Eivind Normann Borge som ordfører?

Fikk du med deg denne: «Bomringen medfører at tidligere kommuner som Onsøy, Kråkerøy, Borge og Rolvsøy `leveres tilbake`»

Mer fra: Debatt