«Bomringen medfører at tidligere kommuner som Onsøy, Kråkerøy, Borge og Rolvsøy `leveres tilbake`»

Fredrikstad er en arbeiderpartistyrt by, men hvor er den gode gamle tankegangen i partiet? spør Odd R. Rossing i dette debattinnlegget.

Odd R. Rossing
Trosvik, Fredrikstad

 

Årets kommunevalg har jo for lengst begynt i forbindelse med alle som nå allerede har forhåndsstemt. Noen har allerede bestemt hvilket parti de skulle avgi sin stemme til, mens de som venter til valgdagene den 8. og 9. september ennå lurer på hvem de skal gi sin stemme. Det er selvfølgelig det store spørsmålet for oss alle. Arbeiderpartiet har jo igjen en gallup som viser en stor prosent av velgerne vil på nytt stemme AP med hva det medfører. Ordføreren som i dag sitter i stolen, og hvis tallene slår til, vil bli sittende. Hans uttalelse i FB angående den store diskusjon om dagen som er «bompenger eller ikke» svarer han: Uten bompenger ingen vei. Nei, hvis man er så enspora så må vi finne oss i at de som styrer bruker tvang for å få det som de vil og dermed basta. Norge har i dag for første gang passert ni tusen milliarder kroner i oljefondet – med så få penger i banken så kan det jo ikke bli midler til infrastruktur som veier.

LES OGSÅ: Bompengeopprør i Fellesforbundet

Nei, da er det mye lettere for Sverige som er så heldige at de ikke har noe oljefond som plager økonomien, og handlingsplaner når det gjelder infrastruktur blir mye enklere å løse for dem en for oss som har det dette elendige fondet – å dra på. Med andre ord løsningen for å få tjenlige veier for bedrifter og private er å overlate oljefondet i sin helhet til kommende generasjoner hvis det finnes, for et gigantisk børskrakk kan jo gjøre at det blir noe lettere å drive når krakket har tatt hele pengebingen. Nei, la oss bomme inn Fredrikstad fullstendig enten det er på gamle eller nye veier de plasseres – da blir alt fullkomment. Alle de gamle kommunene som: Onsøy, Kråkerøy, Borge og Rolvsøy som selve byen fikk knyttet til seg ved tvang blir nå på en måte tilbakelevert. Det er dog en ting som de skal være glade for alle som en skal få lov til å betale sin skatt til byen så den i hvert fall kan utvikle seg slik bystyret ønsker.

Jeg har lenge lurt på hva slags regjering vi har? Det er i hvert fall ikke for folk flest. Men for de som har penger i rikelig monn er alt dette som et nålestikk å regne. Man snakker i det vide og brede om fattigfolk og hva man kan gjøre for dem? Hva gjør politikerne? Jo, hvis de ikke er eksperter så skaffer de seg ekspertise så nye avgifter kan bli en realitet – og hva skjer? I stedet for mindre fattigdom så får flere og flere økonomiske problemer og må få hjelp.

DEBATT: «Bomring med sosial profil»

Dette er en arbeiderpartistyrt by, men hvor er den gode gamle tankegangen i dette partiet? Jeg er en gammel mann i dag, men følger med på utviklingen. Dette partiet var en gang folkets parti mer enn noe annet og levde etter den ideologien at AP skulle være partiet for mannen og kvinnen i gata.

Alle arbeidsfolk ga Norge en vekst fra 1945 til i dag som er historisk. «Alle for en og en for alle» var grunntanken. Hjemme på Kjelsås i Aker kommune som for mange år siden ble tillagt Oslo var stedet vi bodde. AP det var partiet med stor A den gang. Jeg var selv aktiv, først i Framfylkingen og så videre i AUF hvor jeg satt i styret på Kjelsås og hadde hovedansvaret for alle arrangementer som ble avholdt på Kjelsås Folkets Hus. Vi brant for saken og for at rettferdighet skulle skje så sant det sto til oss.

MENINGER: Byene betaler – bompengetrollet sprakk

Alt for mange som driver politikk i dag gir inntrykk av å være mere opptatt av taburetter og «mele sin egen kake». Når det gjelder penger så bor vi i et av verdens rikeste land og veldig mye går bra, men det er dessverre slik at den dagen vi slapp kapitalkreftene løs ble Norge snudd på hodet – derfor har vi også blitt et av de dyreste land å bo i slik at mange må søke hjelp for å greie seg i et kostbart samfunn.

Nå må politikerne i dette landet ydmyke seg og forstå at de er valgt for å tjene land og folk i rettferdighetens navn, det er kanskje ikke dumt å se opp på vår konge for å forstå hva det vil si å tjene folket. Han og de som står ham nærmest peker på hva ordene å tjene betyr og slik burde dagen være for politikerne også. Normale mennesker ønsker å bli behandlet rettferdig av de som har tatt på seg vervet å styre. Derfor er det så viktig hva vi stemmer og at vi stemmer. Tenk først og stem etterpå! Det er mye som trengs å rettes på. De behovstrengende, eldrepolitikken, skolepolitikken, tiltak mot mobbing på skole og på arbeidsplasser.  Bommenes plassering? Pris? Så tenk, kom deg opp av stolen og stem. Etter min mening en borgerplikt. Godt valg.