21 smittede i Moss i lokalt koronautbrudd de siste to ukene

21 personer i Moss er blitt koronasmittet de siste to ukene. 20 ansatte ved et omsorgssenter er i karantene, mens to ansatte og en beboer er smittet.

– Det er alvorlig og en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemisituasjon med et virus som sprer seg raskt, sa ordfører i Moss, Hanne Tollerud, på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss under koronaperioden.

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap. De andre åtte kan spores tilbake til tre ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

Kommuneoverlegen presiserte imidlertid at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen lokale nedstengninger i Moss som følge av det lokale utbruddet. Ett utested i Moss ble stengt fredag på grunn av brudd på smittevernreglene.

Aldri tidligere i koronapandemien har det kommet en bekreftelse på så mange koronasmittede i Moss kommune på en og samme dag. Kun i Oslo er det nå flere nye smittetilfeller.

Alle de nye smittede er nærkontakter til personer som tidligere har fått påvist smitte, skriver Moss kommune i en pressemelding søndag, da ti nye tilfeller var registrert siden fredag, skriver VG.

Per mandag ettermiddag har til sammen 123 personer fått påvist koronasmitte i kommunen.

Det var ved midnatt natt til søndag registrert 9.111 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)