Demokraten

Oppretter taxfree-rute på Lysekil

– Ønsket om å gi folk mulighet til å kjøpe billig brennevin og tobakk er absolutt en av drivkreftene, sier Roy Andersen som har planene klare for å sette inn ei hurtigferje på strekningen Skjærhalden-Lysekil.

Den fargerike forretningsmannen prøver seg nå også til sjøs: 1. november er planen for jomfrutur til Bohuslänbyen med den 42 meter lange katamaranen M/S «Salten», som Andersen nå har opsjon på å kjøpe fra rederiet Torghatten Nord i Bodø.

Taxfree som i gamle dager

– Jeg mener som folk flest at alt ikke var verre før i tida. Til sjøs for eksempel var det mye mer liv i tidligere tider enn nå. Og da tenker jeg på de mange tiårene det krydde av passasjerferjer som gikk på kryss og tvers i Skagerrak og mellom Østfold og Bohuslän. Dette var noe folk satte pris på. Så tanken om å gjenopprette en av disse populære rutene er noe jeg har grunnet på i mange år. Derfor skal drømmen nå realiseres. Taxfree og julebord blir to viktige elementer, forteller 64-åringen til Demokraten.

M/S Salten

Roy Andersen, som blant annet er kjent for sin tivoli-virksomhet, har det siste året lett høyt og lavt i både inn- og utland etter en passasjerbåt i 500-tonnsklassen som kan egne seg for trafikk langs den svenske vestkysten. I Bodø har han funnet den australskbygde katamaranen M/S «Salten».

– Båten er 42 meter lang, har en marsjfart på drøyt 30 knop og tar 280 passasjerer. Den ble bygget i Australia i 2003 og er slik sett et nokså nytt fartøy, forteller en engasjert Andersen som nå har en dialog med Borg Havn om de lokale havnefasilitetene.

– Slik det ligger an vil båten ha sin avgang fra Skjærhalden fem dager i uka. Når vi ikke er i fart vil båten ha en kaiplass i Fredrikstad, opplyser Andersen til Dagsavisen Demokraten.

– Hva koster det å erverve dette fartøyet?

– Jeg vil ikke ut med noe beløp ennå, men jeg skal få den billig. Det er det eneste jeg kan si. Så skal jeg også ha med meg noen andre investorer på denne handelen, forteller Roy Andersen.

I opplag i ett år

Administrerende direktør Thorkild Thorkildsen i Torghatten Nord kan bekrefte at M/S «Salten» er til salgs.

– Jeg er selv ikke involvert i denne prosessen foreløpig – vi har en megler som jobber med saken. Men blir den solgt til Fredrikstad så er det en flott båt dere får, sier Thorkildsen om rederiets reserve-hurtigbåt som det siste året har lagt i opplag i Bodø.




Mer fra Dagsavisen