God jul fra oss muslimer!

Jeg elsker jula. Lysene, gatene, ferien, filmene, tiden med familie og venner.

Da er det desember igjen. Måneden kommer like overraskende på oss hvert eneste år. Sammen med julestress, julekaos, julekø, gaver og juletrær.

De samme temaene gjentar seg: Hvordan få svoren sprø, årets nyheter innen julemusikk og så videre. Sammen med dette kommer jo også den obligatoriske årlige «muslimer mot jul»-debatten.

Vi kommer ikke unna den i år heller. Den må liksom med. Slik at det lille hatet som finnes blant noen, vokser seg større. Man kan si at «nå begynner de muslimene å klage igjen» og «på’n igjen», og ja, slik er det. Vi klager igjen og vi kommer til fortsette hvert år, så lenge diskusjonene gjenoppstår. Beskyldningene hagler på. Artikler blir delt rundt på forskjellige sosiale medier, og folk spytter ut den ene fæle kommentaren etter den andre.

Det er ikke grenser for hva slags overskrifter som pryder de forskjellige sidene. Og skriver ikke media om det, ja, så er det en der hjemme, godt plantet i sin egen sofa som anklager.

Muslimer vil forby julefeiring, nisseluer er forbudt på juleavslutninger, Luciafeiring må stoppes av hensyn til muslimer, muslimer nekter å synge julesanger og ikke minst den beste, som gikk som ild i tørt gress på Facebook nylig; marsipangriser skal ut av produksjon og erstattes med marsipangrevlinger. Til sistnevnte måtte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ut i media og avkrefte ryktet, og VG kunne fortelle at den artikkelen ble laget av deres egen humorside.

Dette er smakebiter på forskjellige overskrifter som florerer på nettet. Alt fra rasistiske sider til rene humorsider skriver om dette. Folk finner frem tre-fire år gamle artikler og poster dem på nytt. Lager mer tull og mer misnøye. Mennesker som egentlig har et greit forhold til muslimer, ser rødt og igjen så må vi si «nei, det er ikke sant». «Nei, jeg tenker ikke slik, nei, dette mener ikke jeg.»

For fakta er, og jeg er sikker på at jeg kan snakke for ganske mange, at jula på ingen måte er noen trussel for min religion. Og kommer aldri til å bli det heller. Jeg elsker jula. Lysene, gatene, ferien, filmene, tiden med familie og venner. Nordmenn og andre kristne som feirer sin høytid. Julesangene på radio og blide nissebarn som løper rundt. Vi lager pepperkakehus (og -moskeer), spiser klementiner og drikker gløgg. Vi ønsker våre naboer en gledelig høytid og boltrer oss i snøen.

Så, til alle dere som feirer jul i vårt langstrakte vakre land; en riktig god høytid ønskes fra meg og andre muslimer. Måtte dere få en fredfull og fin feiring. Ta vare på hverandre og gled deres medmennesker, både dem som sitter alene og dem som trenger et ekstra godt ord. God jul!