Debatt

Den onde psykiatrien

Tvangsmedisinering er brudd på menneskerettighetene, men verre er at disse medikamentene og depotsprøytene skaper unormale tilstander i hjernen.

###
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Eline Hansen har julaften et debattinnlegg i Dagsavisen om hvor smertefullt og nedverdigende det er å bli tvangsmedisinert i psykiatrien. Hun forteller om at hun blir holdt «fast av politi og en gjeng andre mens injeksjonen ble satt». Det er tusenvis i Norge som hvert år opplever disse psykiatriske overgrepene med tvangsmedisinering som Eline Hansen.

I en kronikk i Stavanger Aftenblad i 2017 skriver landsleder i Mental Helse, Kristian Kise Haugland: «I dagens Norge utføres rutinemessig tortur under påskudd av å være behandling». Dette skriver landslederen for en støtteorganisasjon med 8000 medlemmer. Så Eline Hansen er ikke aleine.

Tvangsmedisinering er brudd på menneskerettighetene, men verre er at disse medikamentene og depotsprøytene skaper unormale tilstander i hjernen. Dette medfører, ifølge nevropsykiater Nancy Andreasen, til redusert hjernevolum ved langtidsbruk av nevroleptika (hjernepiller). Den svenske nevrologen og dosenten Lars Mårtensson skreiv om disse medikamentene: «Psykiatrins metod är att hålla det psykotiska kaos som orsakas av neuroleptika nere med fortsatt neuroleptikabehandling-medicinering. Helvetet kan inte vara värre. Djävulen kan inte vara ondare än denna psykiatri.» Sterke ord som bekrefter Eline Hansens erfaring med psykiatrien. Enhver tid er blind for sin egen dumskap og ondskap. Det gjelder også psykiatrien.

Mer fra: Debatt