Debatt

Keiserens nye barnehager

Mitt ønske er at denne kampanjen opplever et skred av historier, jeg oppfordrer ABSOLUTT ALLE til å dele sine små & store hverdagstraumer fra barnehagen. Jeg har stor tro på at vi skal revolusjonere dagens barnehager!! Min drøm er en helt ny barnehagehverdag, en hverdag som gir alle barn en fantastisk barndom preget av TID, OMSORG, HJERTEROM & LATTER.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det strømmer på med historier i #uforsvarlig, og jeg synes det er helt fantastisk! Det er absolutt på tide, antageligvis litt på etterskudd, men det er jo vi som jobber i barnehagen vant med. 

Det har ulmet i «Barnehagenorge» en god stund… Jeg har hørt det, mange har hørt det, nesten alle kjenner noen med tilknytning til barnehage, og har nok hørt halvtaus klaging fra den kanten. 

Folk er slitne, Folk blir sjuke, Folk mistrives, Folk orker ikke mer, Folk ser seg om etter en annen jobb. Osv, osv.

Jeg er en av «dem», som er så lei, og mest av alt lei meg på vegne av barna. 
For at VI, i et av verdens rikeste land ikke makter å gi barna en best mulig barndom, men isteden tviholder på gamle floskler og «nyere forskning», som i og for seg bare gjentar til det kjedsommelige noe som mødre har visst om i årtusener.

At alle som strekker de morkne strikkene her i landet ikke er verdt å høre på, vi hører ofte: « Å jobbe i barnehage er vel ikke verre enn annet arbeid?» Og det er faktisk ikke verre, ja kanskje det til og med er bedre? Den største forskjellen er visst at man ikke kan legge «noe» på pulten til neste dag.

Jeg beundrer Anniken Myrnes, jeg er faktisk stum av beundring, og det har jeg vært siden hun satt på «God Morgen Norge» og fortalte Jan Tore (Sanner) sannheten. Jeg satt med tårer i øya og sendte en stor takk gjennom skjermen! 

Mitt ønske er at denne kampanjen opplever et skred av historier, jeg oppfordrer ABSOLUTT ALLE til å dele sine små & store hverdagstraumer fra barnehagen. Jeg har stor tro på at vi skal revolusjonere dagens barnehager!! Min drøm er en helt ny barnehagehverdag, en hverdag som gir alle barn en fantastisk barndom preget av TID, OMSORG, HJERTEROM & LATTER. Målet bør da være at Barnehagene blir mindre, antallet barn blir færre, og voksentettheten dobbelt så god! Hvis det behøves en Landsby for å oppdra et barn,- Ja da bør de kanskje få det da?

Det er BARE på denne måten vi kan få omsorgsfulle & glade barn som blir til «Gangs Menneskje» i dette landet!

Mvh. Gro Bratås Borge

Mer fra: Debatt