Debatt

Absurd gransking

Det pågår i dag en gransking av Trump-administrasjonens angivelige forbindelser til den russiske ledelsen, som sparkingen av FBI-sjefen James Comey har gitt økt oppmerksomhet til. Denne granskingen er absurd.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Dersom lederen for kjernevåpenmakten USA, Donald Trump, har gode forbindelser til ledelsen i kjernevåpenmakten Russland, burde det være et lyspunkt i en farlig verden.

Russland skal ha blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget, hevdes det. Hva så? Har ikke USA blandet seg inn i de indre forholdene i flere titalls land? Hva med de amerikanske fondene som skal spre demokrati og menneskerettigheter? Hva med støtten til diverse fargerevolusjoner og forsøk på fargerevolusjoner? Hva med involveringen i statskuppet i Ukraina i 2014? Eller hva med USAs angrep på Serbia, Irak, Syria og andre land? Disse angrepene har vært uten FN-mandat og ofte bestått i støtte til terrorister. Er ikke det innblanding i andre lands indre forhold?

Det virkelig skremmende er at nesten alle jubler over at Trump er i ferd med å bli fanget av den amerikanske «dypstaten». Dette er krefter – demokrater, republikanere og partiløse i skjønn forening – som ikke har noe annet mål enn at noen hundre superrikinger skal bli enda rikere, og som bokstavelig talt er villige til å svi av halve kloden for å realisere sine planer. Folk som oppfatter seg som progressive og opplyste, ser ikke dette og fryder seg over at «kvinnehateren», «rasisten» og «islamofoben» Trump påføres den ene ydmykelsen etter den andre.