3. divisjon: Frisparkperle for Ullern – Oppsal ladet opp med drama og målfest

Etter to knepne tap reiste Frigg til Asker og gikk på en storsmell. Oppsal ladet opp til cupfest med en voldsom opphenting og straffescoring som avgjorde på overtid.

Her er kortversjonen av denne rundens kamper der Oslolagene har vært involvert.

Avdeling 3

ASKER FRIGG 6-1 (2-0): Dette skulle vært toppkampen mellom to opprykkskandidater, men Frigg har startet serien med to tap. Men i begge kampene fikk laget dårlig betalt. Her skulle det bli annerledes. Kampen var helt jevnspilt til det begynte å røre på seg åtte minutter før pause. Ulrik Ferrer ble spilt fri i feltet, men Frigg-spissen måtte se at Asker-keeper Erik Hejer leverte en kjemperedning. Da kontret Asker, fikk en corner og Stian Trollebø Jørgensen stanget inn 1-0 på Føyka. Frigg hadde ballen og på neste kontring fikk Asker straffespark. Lagets vikarierende kaptein Roman Fazi satte ballen hardt opp i vinkelen.

Igjen ble Frigg straffet hardt. Det forverret seg etter pause. Asker gikk rett i angrep fra avspark og Roman Fazi satte inn 3-0 etter et hardt innlegg fra høyre. Tolv minutter senere fikk Frigg endelig sin redusering da Marius Cassidy satte inn en keeperretur. Og de rødkledde fikk håpet tilbake. Det varte i et halvt minutt. For igjen gikk Asker rett fra avspark og scoret. Og denne gang gjorde Fazi alt selv da han fullførte sitt hattrick fra skrå vinkel.

Litt av en dag for spilleren som har vært i Asker i hele karrieren. Friggs Peder Nomell satte ballen i stolpen, men to minutter senere satte Kristoffer Syvertsen inn 5-1 etter å ha blitt elegant frispilt av Sivert Ryssdalsnes. Her var det forskjell i effektivitet! Ydmykelsen ble fullført da Erik Kristiansen satte den siste med et langskudd på overtid. Frigg møter KFUM Oslo i cupen på Tørteberg onsdag. Skal det løsne der?

GAMLE OSLO NORDSTRAND 2-2 (2-1): Nyopprykkede Gamle Oslo fortsetter å imponere og er ubeseiret etter tre kamper. I denne kampen var det Nordstrand som var nærmest, men de må slutte å gi bort mål. Bare tre minutter var spilt i Vallhall da Nordstrand skulle spille seg ut bakfra, men mistet ballen og Christiaan Wielens sendte 1-0 i en bue i mål.

Fire minutter senere utlignet Oliver Midtgård for Nordstrand. Han hadde også et skudd i tverrligger før Fitim Azemi sendte Gamle Oslo i ledelsen igjen rett før pause. Men toppscorer Midtgård headet inn utligningen via tverrligeren etter pause. Begge lag hadde store sjanser, disse og reaksjoner etter kampen kan du lese i Dagsavisens referat her.

SKEID 2. LAG FLINT 1-4 (1-2): I løpet av ett minutt midtveis i 1. omgang scoret Tønsberglaget to ganger foran de 38 tilskuerne på Nordre Åsen lørdag. Den første kom på en lobb fra 30 meter. Daniel Størseth Lunde reduserte for Skeid-rekruttene tre minutter før pause da han fikk ballen inne på 5-meteren og fikk kranglet ballen i mål. Den stillingen sto seg til bortelaget satte sine to siste etter 62 og 74 minutter. Dermed ligger lagene likt på tabellen med sine fire poeng.

Les flere saker fra 3. divisjon her

OPPSAL – SARPSBORG 2 4-3 (1-2): Oppsal ladet opp til cupfest med seriekamp hjemme mot Sarpsborgs rekruttlag, og startet med et par skuddforsøk og presset på innledningsvis. Kampens første mål kom også etter et blokkert Oppsal-skudd, som ble feid opp i bakrom fra Sarpsborg like før kvarteret var spilt. Klareringen kom Osama Khattab først på, og kom seg inn i Oppsals 16-meter før han la den bort i det lengste hjørnet slik at gjestene tok ledelsen mot spillets gang. Samme mann doblet gjestenes ledelse sju minutter senere, da han prikket krysset med et flott skudd fra like utenfor 16-meteren.

Oppsal fikk sin redusering minuttet før pause, da Yazdani Kamara fikk kranglet inn en corner, men det var gjestene som noget flatterende gikk til pause med ledelse. Gjestene fikk en ordentlig drømmestart på den andre omgangen, da de brøt Oppsal på vei frem og igjen slo rett i bakrom på Khattab. Han rundet keeper og scoret sitt tredje mål for kvelden bare sekunder ut i den andre omgangen. Ti minutter ut i omgangen reduserte Oppsal igjen, etter et godt forarbeid av Matheo Hoang på høyrekanten som fant Mats Brændvang alene på sju-åtte meter, og Brændvang fluktet innlegget opp i det venstre krysset.

Drøye 20 minutter før slutt fikk Oppsal sin fortjente utligning, og igjen var det regissert av Ebrima Jameh som slo ballen ut til Matheo Hoang. Han kom seg forbi sin mann og slo et nydelig innlegg bak Sarpsborg-stopperne og inn til Yazdani Kamara som kunne bredside inn 3-3. Fem minutter før slutt fikk Khattab muligheten til å score sitt fjerde, da Sarpsborg igjen banket en ball inn i bakrom, men alene med keeper blåste gjestenes hattrickhelt ballen over.

På overtid ble det voldsomt dramatisk, da gjestenes keeper Mamour Ndiaye bommet på et gjennomspill, og sparket ned Yazdani Kamara på 16-meterstreken. Dommer blåste først frispark, men gjorde om til straffespark tre minutter på overtid. Kamara tok straffesparket selv og ble også han tremålsscorer da han sendte Oppsal i ledelsen 4-3 dypt inne i overtiden. Det ble også det siste målet i kampen, som utløste banestorming etter det voldsomme dramaet på Trasop før torsdagens cupfest.

ULLERN – KFUM Oslo 2.lag 2-2 (1-1): Kåffa-rekruttene startet med 4-1-tap for Bærum, før de slo Oppsal 5-1 i runden etter. Borte mot Ullern gikk gjestene rett i angrep og rullet opp et angrep som endte hos Martin Gavey inne på fem-seks meter, men hans forsøk ble blokkert. Ti minutter senere var samme Gavey på farten, da han var først på et innlegg fra Obia Jula Nwanne, og stanget Kåffa-rekruttene i ledelsen. Ullern startet med tap hjemme for Gamle Oslo i ligaen og vant borte mot Flint sist, og fikk sin første sjanse for kampen etter halvspilt første omgang da en ball ble liggende for Bendik Foss Evensen på ti meter, men Ullern-spissen blåste den over. To-tre minutter før pause fikk samme mann sjansen på frispark fra 17-18 meter, og Foss Evensen bøyde den nydelig over muren og rett i krysset. Nydelig frisparkmål.

Ti minutter etter pause var snuoperasjonen et faktum, da Ullern dro opp et strålende veggspill på venstresiden. Innlegget fra Philip Fjellmann ble slått ut i feltet av Kåffa-keeper Henri Sørlie, og landet i beina på Vegard Holsæther, som banket den opp i nettaket og scoret mot klubben han har vært i omtrent hele livet. Etter det målet hadde Ullern god kontroll på kampen, og 12 minutter før slutt spilte Holsæther igjennom til Foss Evensen som skjøt like utenfor. Tre minutter senere utlignet Kåffa-rekruttene på en av få angrep etter hvilen, men innbytter Amez Mustafa slo opp en finfin vegg før han curlet ballen ut i hjørnet.

Thomas Støfring banket ballen i tverrliggeren minuttet før slutt, da han slapp løs fra kanten. På returen fikk Holsæther muligheten til å nikke Ullern i ledelsen, men satte forsøket sitt utenfor. Fem minutter på overtid ble Kristian Marhaug utvist for Kåffa-rekruttene, men det endte sekunder senere med poengdeling og 2-2 på CC Vest. Dermed har begge lagene fire poeng på de første tre kampene.

Avdeling 5

READY – BJØRKELANGEN 2-0 (1-0): Etter tap og uavgjort i de to første kampene, kom sesongens første seier på Gressbanen kunstgress lørdag. Begge scoringene kom på headinger etter corner. Eirik Dæhli Ryen satte inn den første etter elleve minutter, mens Mathias Ebbesen satte den andre elleve minutter før slutt. Men mellom disse scoringene skjedde det mye foran de 120 tilskuerne som hadde stablet seg opp rundt snøfonnene rundt banen.

Ready hadde også en suser i tverrliggeren og Ebbesen kom også alene med keeper. Bortelaget hadde også store muligheter og ropte på straffespark ved to anledninger. Sju gule kort ble delt ut, så det var temperatur i kampen som var ganske jevnspilt, men der de to dødballene ble avgjørende.

LOKOMOTIV OSLO – MOLDE 2. LAG 2-1 (1-0): Ulrik Bjerke fikset 1-0-seier i Lokets første hjemmekamp mot Skedsmo, før det ble 0-0 borte mot Spjelkavik i forrige serierunde. Hjemme mot Molde-rekruttene fikk Loket en pangstart på kampen, da Vemund Wøien utnyttet en kjempetabbe fra gjestenes keeper Mads Myklebust, som rett og slett glapp en heading fra Loket-spilleren inn i eget mål. Loket burde doblet ledelsen etter kvarteret, da nok et innlegg inn i Molde-boksen ble stusset bakover i feltet til Erlend Storseth som feide ballen over fra kloss hold. 1-0 sto seg til pause, i en omgang Loket hadde svært god kontroll defensivt og skapte det som var av sjanser i solskinnet på Frogner stadion.

To-tre minutter etter pause fikk Storseth nok en stor mulighet etter en corner som landet på hans pannebrask, men headingen gikk rett på keeper Myklebust. Noen minutter etter det igjen prøvde samme mann seg på et saksespark etter nok et innlegg, men forsøket strøk utenfor stolpen. Erling Braut Haaland-fetter Albert Tjåland prøvde seg på et frekt forsøk like over timen, men hans lobb ble reddet på streken. Fem-seks minutter senere doblet Lokomotiv Oslo ledelsen, da Mathias Trondal skar gjennom Molde-forsvaret som varm kniv i smør fra venstrekanten før han satte ballen høyt opp i nettaket til 2-0.

Nesten tre minutter på overtid fikk Molde-rekruttene en redusering, etter et flott innlegg langs venstrekanten. Ballen ble slått flatt inn, og fikk styrt inn 2-1 ganske mot spillets gang. Det var også Lokets første baklengsmål for året, men vertene slapp med skrekken og tok en veldig fortjent hjemmeseier 2-1 som gjorde at Lokomotiv Oslo klatret opp på tredjeplass med sju poeng på de første tre kampene.