Trikkeligaen

Stor oversikt over spillere ut og inn på de fire øverste nivåene i Oslofotballen

Flere Oslo-lag i Eliteserien, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen forsterker seg foran 2024-sesongen. Få full oversikt over alle overganger på de fire øverste nivåene her.

Sist oppdatert 8.april etter at overgangsvinduet stengte.

Vi har kommet oss til april, og og overgangsvinduet har nå stengt. Derfor er saken nå oppdatert med alle overgangene som har skjedd i vinter. Hvem har forsterket seg med hvilke spillere? Hvem har mistet flest?

Eliteserien

Kåffa er eneste bidrag i Eliteserien i år. På smått sensasjonelt vis rykket de opp fra OBOS-ligaen i 2023, etter en knallgod og stabil sesong.

KFUM Oslo

Thomas Holm er ny assistenttrener, mens ni nye spillere har blitt hentet inn før den historiske sesongen i Eliteserien.

Bekreftet inn: William Da Rocha (Kjelsås), David Hickson (Skeid), Haitam Aleesami (Apollon Limasoll), Amin Nouri (HamKam), Petter Nosakhare Dahl (Bodø/Glimt, på lån), Adam Saldana (L.A Galaxy), Mame Mor Ndiaye (Åsane), Jonas Pisarchick (L.A Galaxy II), Niclas Semmen (Drøbak-Frogn).

Bekreftet ut: Keivan Ghaedamini, Sosha Makani. William Silfver-Ramage (Hellas Verona). Yasir Sa’Ad (lån til Grorud). Sondre Spieler Halvorsen (lån til Follo).

Sjekk KFUM Oslos treningskamper her

Kåffa er i gang med sesongen etter seier i årets første treningskamp mot Mjøndalen

OBOS-ligaen

På sjokkerende vis rykket Vålerenga ned fra Eliteserien i fjor, etter en enormt skuffende sesong. Samtidig rykket erkerivalen Lyn opp igjen til 1. divisjon, slik at årets sesong byr på derbykamper i ligaen.

Vålerenga

Vålerenga har prioritert å slanke stallen og kvitte seg med spillere i januar, før de prøvde å forsterke stallen gjennom vinteren. Bare fjorten utespillere var på plass på årets første VIF-trening i Oslo, og få spillere på trening preget Vålerengas treninger store deler av vinteren.

– Siden nedrykket har det vært vanskelig å tiltrekke seg spillere som vi har ønsket. Det har vært en evig kamp døgnet rundt siden januar. Det er som sagt et nitidig arbeid som vi jobber med hele året, og ikke bare nå opp mot overgangsvinduene. Vi har også noen spillere på lån, så vi må bestemme oss for om vi skal innfri de opsjonene der også, forteller Myhre.

Bekreftet inn: Jones El-Abdellaoui tilbake fra lån. Mees Rijks (Utrecht), Obasi Onyebuchi (Beyond Limits FC). Nathan Idumba (Cape Town City), Brice Ambina (Cape Town City), Ola Kamara (Häcken).

Bekreftet ut: Mohamed Ofkir (Manisa), Fredrik Oldrup Jensen (NAC Breda), Eneo Bitri (lån til KS Cracovia), Andrej Ilic (Lille), Magnus Stær-Jensen (lån til Sogndal), William Osnes-Ringen (HamKam), Torgeir Børven (Odd), Vitinho (Palmeiras). Stefan Strandberg har lagt opp.

Sjekk Vålerengas treningskamper her

Petter Myhre er til daglig trener i Vålerenga, og skal i årets to dueller mot erkerival Lyn, bryne seg på sin egen sønn.

Lyn

Lyn klarte akkurat ikke direkte opprykk, men rykket opp til OBOS-ligaen etter en opprykkskvalik med seire over Tromsdalen og Hødd. Dermed har de rykket opp to år på rad. Lyn har vært aktive og hentet tidlig tre spillere som leverte varene i 2. divisjon i 2023 i Mathias Johansen, Adrian Berntsen og Jørgen Vedal Sjøl, men ingen som har spilt på Eliteserie- eller OBOS-liganivå.

Ut har flere spillere gått, deriblant David Tavakoli, som legger skoene på hylla, Ole Breistøl, som nå fokuserer på studier i København, og «klubblegende» August Randers, som er klar for Hønefoss. I tillegg har Henrik Elvevold forsvunnet til Egersund, som rykket direkte opp fra avdelingen til Lyn.

Sjekk Lyns treningskamper her

Midtbanen har vært det viktigste for Lyn å forsterke, og i tillegg til Adrian Berntsen som ble tidlig klar har også Tobias Myhre signert. Klubben er også enige med Ranheim og Henrik Loholt Kristiansen om en retur til klubben.

– Det blir et durabelig far-sønn oppgjør det allerede nå den 20. april. Jeg tror datteren min er den som er mest fornøyd, for nå ser hun en mulighet for å få betydelig økning i arv, ettersom Tobias blir arveløs, sier VIF-trener og far Petter Myhre til Dagsavisen om sønnens overgang til Lyn.

Bekreftet inn: Mathias Johansen (Arendal), Adrian Berntsen (Notodden), Jørgen Vedal Sjøl (Ørn Horten), Tobias Myhre (Strømmen), Henrik Loholt Kristiansen (Ranheim), Jonas Skulstad (Aalborg), Alexander Rønning-Olsen (Notodden), Julian Bjercke Henriksen (Heming).

Bekreftet ut: August Randers (Hønefoss), Henrik Elvevold (Egersund), Eskild Fredriksen (Asker), Markus Ottesen (Tromsdalen), Martin Solli (Ready), Erlend Sivertsen (Bærum), Emil Rosen (Kjelsås), Fredrik Ek (Ready). Rasmus Isegran og Ole Breistøl er alle frigitt. Anwar Pellegrino og David Tavakoli har lagt opp.

Sportssjef Glenn Hartmann jobber hardt med Lyns spillerlogistikk, før spillerne returnerer til treningfeltet for å ta fatt på oppkjøringen til den kommende sesongen

PostNord-ligaen

Grorud og Kjelsås har i år fått besøk av Skeid, som rykket ned forrige sesong. Vilde Rislaa og Andreas Alrek har allerede utkjempet årets første duell i Obos supercup, mens Eivind Kampen og Kjelsås knapt har fått trent fotball denne vinteren.

Grorud

Grorud skuffet i fjorårets sesong, etter at de hadde spilt i OBOS-ligaen i flere år før det. Tidlig i vinter hentet de inn rutinerte Moa Mahnin, samt spillere som har levert i 3. divisjon i Fitim Kastrati og Luka Fajfric. Samtidig fant Saadiq Elmi, Hasan Yusuf og Nikolai Hristov seg nye klubber.

– Det er klart at spillere som Saadiq, Hasan og Nikolai alle er gode spillere som kunne prestert for oss i år også, men alle var på utgående kontrakt og alle har vært her en stund. De har vært med på en reise der kulturen i klubben har vært litt opp og ned, og ubevist har de kanskje lagt seg til noen vaner som gjorde at det for alles del var ok at vi skilles som gode venner. Det er en del av et generasjonsskifte, der vi har ønsket å gjøre stallen eldre slik at det ikke er flertall av de unge spillerne i garderoben, forklarte Grorud-trener Andreas Alrek tidligere i vinter.

Bekreftet inn: Mohammed Mahnin (Ull/Kisa), Preben Asp (Ranheim), Joel Massini (Sandefjord, til U21), Abel Tjomsland (Notodden), Constant Mbonimpa (Heming, til U21), Luka Fajfric (Nordstrand), Fitim Kastrati (Lørenskog), Marius Gundersen (Gjelleråsen), Yasir Sa’Ad (lån, fra KFUM Oslo), Hayder Altai (Skeid), Ishak el Masoudi (Skeid), Wael el Azzouzi (Årvoll), Osama Housni (Nordstrand), El-Hadji Ousmane Sarr Ba (Torino),

Bekreftet ut: Trygve Løberg (Frigg), Saadiq Elmi (Moss), Hassan Yusuf (Skeid), Sigurd Normann (Asker), Elias Nahiry (Fløy). Nikolai Hristov (Slavia Sofia), William Bjeglerud (Levanger). Edmund Owusu, Peder Meen Johansen (Tromsdalen), Berger Kisaruko (Nordstrand), Alan Abdulgani (Nordstrand), Henrik Høyby (Ready), Khalid Yusuf (Gjelleråsen). Rino Falk Larsen har blitt frigitt, mens Elias Aarflot har dratt tilbake til Tromsø etter lån.

Sjekk Groruds treningskamper her

Moa Mahnin var tilbake i Grorud-drakt for første gang siden han forlot klubben tilbake i 2017, da Grorud og Skeid spilte 0-0 i første runde av Obos supercup.

Kjelsås

Kjelsås leverte nok en sesong i 2. divisjon midt på treet. Med en god start og en litt svakere høst, endte de på sjetteplass, etter at de lenge lå på 3. plass. Men en svak avslutning med kun én seier på de siste 13 kampene gjorde at de falt på tabellen. Forskjellen fra tidligere sesonger var at de var på alles lepper siden de klarte å ta seg til cupsemifinale, der de tapte knepent for Molde.

I vinter har de mistet to nye spillere til Eliteserien, i keeper William Da Rocha og Victor Halvorsen, mens de blant annet har hentet inn Jacob Cleve Broch, sønnen til skuespiller Nicolai Cleve Broch. I tillegg har tidligere Kåffa-keeper Jonas Brauti blitt signert, samt Olav Øby og Kristian Eriksen, som bøtta inn mål i Fløy.

– Det har forsvunnet mange spillere opp til Eliteserien de siste 12 månedene, så det er godt at vi også kan hente inn noen med den erfaringen med å ha spilt i Eliteserien tilbake til oss. Olav var egentlig på en hylle vi ikke kikket på, så at vi fikk til den signeringen er fantastisk, sa Kampen tidligere i vinter:

– Det å signere en ny keeper var hele tiden en prioritet for oss, og det har vi jobbet med en god stund. Nå ordnet det seg på en veldig god måte, så det var veldig kjekt å få fikset, forteller Kjelsås-treneren.

Bekreftet inn: Jonas Brauti (Arendal), Olav Øby (Island), Kristian Eriksen (Fløy), Jacob Cleve Broch (Ullern), Filip Oprea (Gjelleråsen), Emil Rosén (Lyn 2), Ayub Ibrahim Mahammed (Kvik Halden), Marco Rodrigues (Skedsmo), Moutaz Ali Alzubi (Skeid), Marius Fossum (Nesøya),

Bekreftet ut: William Da Rocha (KFUM), Victor Halvorsen (Sarpsborg), Jacob Blixt Flaten (Sogndal), Filip Mardal (Frigg), Kasper Krokan (Nordstrand), Greg Dusabe (Gjelleråsen), Isak Holstad (Faaberg), Christopher Varcoe (Ullern). I tillegg har Runar Brenden og Ola Bjørnland blitt frigitt, mens Markus Welinder har returnert til Sarpsborg etter lån.

Jonas Brauti spilte sine første 45 minutter for Kjelsås etter overgangen tidligere i uka.

Sjekk Kjelsås’ treningskamper her

Olav Øby var tilbake i norsk fotball lørdag, da han spilte sine første 45 minutter i Kjelsås-drakta etter hjemkomsten fra Island.

Skeid

Skeid hadde lite å stille opp med i OBOS-ligaen sist sesong og rykket ned flere uker før siste seriekamp ble spilt. Den største nyheten etter nedrykket er trenerskiftet i klubben, der Arne Erlandsen ikke fikk fornyet kontrakten og Vilde Rislaa ble ansatt.

Ellers har Skeid mistet både David Hickson og Marcus Melchior til Eliteserien, men også hentet inn en gammel kjenning (Hassan Yusuf), ny keeper (Marcus Andersen) og en rutinert ringrev (Thor Lange), der sistnevnte har 142 kamper i OBOS-ligaen.

– Overgangsvinduet har vært greit nok. Det er naturlig at spillere forlater en klubb ved nedrykk, så det er jeg ikke spesielt overrasket over. Skeid-oksene ser frem mot ny sesong uansett. Mye ungt og interessant i år, sa Skeidoksenes leder Jonny Normann Olsen tidligere i vinter.

Bekreftet inn: Hassan Yusuf (Grorud), Marcus Andersen (Hødd), Thor Lange (Stabæk), Usman Shahid (Vålerenga), Kabamba Tumba Kalabatama (Ull/Kisa), Kasper Reme Abrahamsen (Vålerenga). Sulayman Bojang har skrevet ny kontrakt.

Bekreftet ut: Felix Anthonessen (Gamle Oslo), David Hickson (KFUM), Marcus Melchior (Sandefjord), Maxwell Effiom (07 Vestur). Lars Kvarekvål (Strømmen), Hayder Altai (Grorud), Moutaz Al Alzubi (Kjelsås), Karl Omdahl (Os), Fredrik Vinje (Stjørdals-Blink), Ole Sebastian Sundgot (Brattvåg), Kasper Ofstad (Lokomotiv Oslo), Nicolay Årsbog (Asker). Henning Tønsberg Andresen og Florind Lokaj ble frigitt. Morten Renå Olsen la opp, mens Simen Kvia Egeskog, Noa Williams, Simen Vidttun Nilsen og Tage Johansen har returnert fra lån.

Sjekk Skeids treningskamper her

Skeid-trener Vilde Mollestad Rislaa sier at Høyland ikke er langt unna en startplass for Skeid.

Norsk Tipping-ligaen

Årets trikkeliga finner vi i 3. divisjon avdeling tre, der hele sju Oslo-lag er med i Gamle Oslo, Frigg, Ullern, Nordstrand, Oppsal, Skeid 2 og KFUM 2. Utenom det er lagene i avdelingen Åssiden, Åskollen, Asker, Bærum, Flint, Sarpsborg 2 og Mjøndalen, som med andre ord vil si en lokal avdeling.

Lokomotiv Oslo og Ready er i avdeling fem, der det blir lange reiser til Molde, Kristiansund, Spjelkavik, Træff og Ålesund.

Frigg

Frigg ønsker seg bedre stabilitet defensivt i jakten på opprykk.

– Trygve og Jakob er klare forsterkninger for oss, og vi håper også at Øyvind (Heia) blir skadefri. Med signeringene vi har gjort defensivt håper jeg at vi får et mer defensivt solid lag, forteller trener Magnus Aadland.

Bekreftet inn: Trygve Løberg (Grorud), Noah Risberg (Vålerenga), Filip Mardal (Kjelsås), Jakob Jørgensen (Oppsal).

Bekreftet ut: Jonas Halsne (Staal Jørpeland), Jørgen Solvang Nilsen (Heming), Kristoffer Linnerud (Bærums Verk).

Gamle Oslo

Gamle Oslo sitt opprykk røk på målstreken – på overtid av siste seriekamp – i 2022-sesongen, da Holmen spolerte opprykket foran mange hundre tilskuere på Voldsløkka. Året etter endte på toppen av tabellen etter en intens opprykkskamp mot Grei. Nå skal laget spille i 3. divisjon, for første gang i klubbens historie.

Kanskje årets mest interessante Oslo-overgang med André Marti inn portene, som har herjet for Årvoll i en årrekke. I tillegg har de fått inn Felix Anthonessen fra Skeid og kantspiller Christiaan Wielens, som har herjet på nivået tidligere for Grei. Fitim Azemi kom inn på overgangsvinduets siste dag.

Bekreftet inn: Felix Anthonessen (Skeid), André Marti (Årvoll), Christiaan Wielens (Follo), Emil Wilhelmsen Moe (Oppsal), Sebastian Salgueiro (Årvoll), Eirik Bækkelund (Nordstrand), Morten Wang (KFUM Oslo 2), Fitim Azemi (Ullern), Pamadou Jatta (Fram Larvik),

Bekreftet ut: Mats Solberg, Mikael Wenaas, Lowrens Rosinelli (Linderud).

Christian Junior Wielens jubler med lagkameratene etter drømmescoringen som ga 1-1 rett før pause.

Oppsal

2023-sesongen var en sesong midt på treet for Oppsal. Et nedrykk til 4. divisjon hang over som en mørk sky i noen uker etter 3-3 mot Skeid 2 i starten av september, men en god avslutning med fem seire på de siste åtte kampene gjorde at de endte helt oppe på en 5. plass.

Bekreftet inn: Emil Horn (Kolbotn), August Vesterhus Jacobsen (Skedsmo), Eivind Johnsen (Albion Sports), Mathias Bråten (Grorud), Benjamin Hristov (Gjøvik-Lyn), Musa Sanyang (Grorud 2), Sebastian Helgesson (Sverige), Lucas Flåten-Lindbæk (Nordstrand), Marus Skattum Dahl (USA).

Bekreftet ut: Prince Destin (Skedsmo), Frederic Mauger Mang (ukjent), Markus Mork Rydal (ukjent) og Mathias Stær Jensen (studier), Tobias Gram-Caspersen (Funnefoss/Vormsund), Emil Moe (Gamle Oslo), Josef Årvik (Jørpeland), Jakob Jørgensen (Frigg), Serge Gamwanya (Skedsmo), Kevin Christensen (Strømmen), Endrias Nikedomus (Grei), August Hartberg (ukjent).

Nordstrand

Ved første øyekast ser Nordstrand noe strippet ut etter fjorårssesongen, der de ble nummer tre bak Follo og Lørenskog. De har mistet trener Thomas Holm til KFUM Oslo, mens stjernespissen Luka Fajfric har dratt til Grorud. Viktig for klubben er at Oliver Midtgård er tilbake etter et halvveis opphold i Sarpsborg.

Markus Woldsund er tilbake i Nordstrand. Han står med 77 mål for klubben tidligere.

Også hos Nordstrand har det vært en del utskiftninger, med blant andre Nidal Loulanti, Luka Fajfric og Ola Hognerud ut. Inn for å erstatte dem har Cham og Nordstrand hentet hele elleve spillere.

– Paul Monteiro har vært med meg i Nordstrand tidligere. Han er skadet nå, men han er god en mot en offensivt og defensivt. Han har sjeldent spilt høyreback, men det er der vi nok tenker å bruke ham. Yossef Ibrahim kommer fra Mjøndalen og er utrolig god teknisk. Han er en god kombinasjonspiller, men må bli bedre defensivt og i presset. Får han på plass det, er han en spiller av topp, topp klasse, sier Cham og fortsetter:

– Adil Zahid har vært i Lyn. Han ligner litt på Phil Foden. Teknisk god, bra på små flater og kommer til å fikse mange målpoeng. Markus Woldsund kommer tilbake til moderklubben og kommer med erfaring og er en målscorer. Han er en voksen spiller i garderoben.

Bekreftet inn: Markus Woldsund (Træff), Yossef Ibrahim (Mjøndalen), Jasman El Boumlali (FuVo), Paul Monteiro (Holmen), Adil Zahid (Klemetsrud), Emmanuel Kisaruko (Vard Haugesund), Alan Abdulgami (Grorud 2), Berger Kisaruko (Grorud), Ari Bewianberg (Mjøndalen 2), Yossef Ibrahim (Mjøndalen 2), Walid Khris (Gjelleråsen), Otman Khris (Gjelleråsen), Reda Chikh (Holmlia), Kasper Krokan (Kjelsås), Emmanuel Kisaruko (Vard Haugesund).

Bekreftet ut: Luka Fajfric (Grorud), Filip Terzic (Furuset), Eirik Bækkelund (Gamle Oslo), Zein Al-Abedin Mohammed Almosafiri (Manglerud Star), Ola Hognerud (Heming), Osama Housni (Grorud), Yusuf Tasbas (Åskollen), Nidal Loulanti, Pakow Bonful (Gjelleråsen).

Ready

Det ble opprykk fra 4. divisjon for Ready sin del i 2023, etter at de rykket opp i siste serierunde. Likevel har trener Enrique Paez forlatt klubben, og inn har Magnus Haukvik kommet. Han har trent G16- og G19-laget til Ready tidligere og levert gode resultater der.

– Magnus kommer inn i rollen med en meget sterk faglig kompetanse, og en unik kjennskap til Ready som klubb og vår junioravdeling. Dette, sammen med Haukviks gode lederegenskaper, mener vi gjør han til den rette personen til å lede vårt seniorlag i Norsk Tipping-ligaen, som sesongen 2024 vil bestå av et solid antall lokale unge spillere, skriver Ready på sine hjemmesider.

Bekreftet inn: Vlas Paljamar (Asker), Fredrik Sundal Ek (Lyn), Thomas Bjertnæs (VIF), Martin Solli (Lyn), Thomas Nerland (Funnefoss/Vormsund), Mads Mørland (Vaulen), Mathias Hestnes (Follo), Lauritz Skjelle (Lørenskog), Henrik Høyby (Grorud 2), Halvor Hornseth (Tynset).

Bekreftet ut: Ludvig Sjøblom (NTNUI).

Ready-trener Enrique Paez.

Lokomotiv Oslo

Loket skuffet sist sesong og endte seks poeng over nedrykk, etter at de vant siste seriekamp.

Klubben er tilfreds med vinduet.

– Vi er fornøyde. Tre spillere inn som alle har store muligheter for å gå rett inn i 11eren. Det blir trolig et par til, men selv om det ikke skulle bli flere, ser troppen meget solid ut. Vi har en mindre tropp nå, men med større kvalitet. Det er resultatet av overgangsvinduet akkurat nå, sa kaptein Mika Mykkeltvedt tidligere i vinter.

Trener Bjørnar Berge, som er en del av trenerduoen med Erik Urdal, har også løst spillerlisens for Loket. Han har meldt overgang fra Oldenborg for å hjelpe til hvis det kniper. Spesielt da på bortekamper.

Bekreftet inn: Knut-Idar Dalhus (Skedsmo), Andrius Dolzenko (Kjelsås), Kasper Ofstad (Skeid), Andreas Haraldsen (Skeid).

Bekreftet ut: Tage Løining, Bror Grøtterud, Sondre Meløe, William Dahlen, Mathias Sørensen, Aleksander Fredvik, Sondre Nordhagen, Mats Holt.

Ullern

Ullern leverte en svak sesong i 2. divisjon sist sesong og rykket ned etter å ha endt på sisteplass med bare 13 poeng, og med 13 poeng opp til trygg plass. Anders Lübeck klarte ikke redde laget fra nedrykk etter at han tok over i fjor sommer, etter at laget hadde startet svakt under Stian Børven. Ny trener er Alexander Bendiksen, som har vært i klubben i en årrekke.

Ullern har blant annet hentet inn tidligere Rosenborg-unggutt Sindre Lundh, som står med ti kamper i 2. divisjon for RBK 2. De har ellers tatt opp flere juniorspillere fra eget juniorlag.

Bekreftet inn: Vegard Holsæther (Gjelleråsen), Noah Stensager (FuVo), Sindre Lundh (Grei), Sigurd Giskegjerde Rørstad (Vålerenga), Mathias Farnes Gabrielsen (Strømsgodset), Matias Victorio (Asker), Christopher Varcoe (Kjelsås).

Bekreftet ut: Jacob Cleve Broch (Kjelsås), Thomas Martinussen (lagt opp), Brage Tobiasen (Stabæk), Lars Følstad (Lørenskog), Espen Lindøe (Lørenskog), Ismar Dizdar (Bøler), Lars Austnes (Lørenskog), Henrik Navarsete (Lørenskog), Christoffer Bugge (Strindheim), Jonas Holthe (Notodden),Mer fra Dagsavisen