Mat og drikke
Herlige chiantiviner
Den vanlige chiantien til Monterinaldi har nylig kommet i polets basisutvalg og er en strålende vin.
Monterinaldi byr på meget gode chiantiviner. Nylig har den enkleste av dem kommet inn på polets basisutvalg.
Tore Bruland
Monterinaldi er en 55 hektar stor eiendom i Radda, selve hjertet av Chianti Classico. Eiendommen har en historie som går tilbake til middelalderen, men vinproduksjonen er av nyere dato. Ciampi-familien har eid Monterinaldi siden 1961, men inntil for ti år tilbake ble mesteparten av produksjonen solgt i bulk. Gradvis har de jobbet for å produsere og tappe vin av høy kvalitet under eget navn.
I tillegg har Monterinaldi lagt om til økologisk produksjon. Den vanlige chiantien har nylig kommet i polets basisutvalg og er en strålende litt utviklet chianti til en særdeles hyggelig pris. Super til lam og vilt.
På polets bestillingsutvalg er Boscone, en enkeltvinsmarksvin som kun lages i de beste årgangene – og som modnes to år på betong før den tappes på flaske, samt en chianti riserva som er lagret på en kombinasjon av fat og betong. Begge er fenomenale viner som passer aller best til god entrecôte eller lignende.