VIF rotet vekk seieren mot Glimt: – Veldig bittert

Felix Horn Myhres første VIF-mål så ut til å gi Vålerenga seieren hjemme mot Bodø/Glimt, men midtstopper Martin Bjørnbak berget 2-2 og poengdeling for bodøværingene på tampen.

– Det var veldig bittert å miste seieren på slutten. Vi hadde definitivt veldig lyst på de tre poengene, og jeg føler vi hadde fortjent å vinne, sier Felix Horn Myhre til Dagsavisen.

– Surt å ikke ta tre poeng. Vi burde ha avgjort kampen tidligere, men det klarte vi ikke. Da må vi ta til takke med ett poeng, sier trener Ronny Deila, som roser unggutten Myhre.

– Han gjorde det kjempebra. Vi har mange spennende unggutter på vei fram, sier Deila.

Rekke

Vålerenga har ikke slått Bodø/Glimt i serien på over fire år. Lørdag ble rekken forlenget. Forrige VIF-seier mot Bodø/Glimt i seriesammenheng kom 6. april 2014, da bodøværingene ble slått med 3-1.

Det så lovende ut da 19 år gamle Myhre ordnet 2-1 lørdag, men få minutter før slutt kjempet gjestene inn i utligningen. VIF maktet ikke å presse inn 3-2.

19-åringen fikk uansett en god opplevelse med sin scoring.

– Det var utrolig kult å score i dag, jeg satser på mer av det i fortsettelsen. Jeg synes at jeg har utviklet meg bra som spiller i år. Forhåpentlig kan jeg få flere sjanser på A-laget, sier Myhre.

Havnet under

Det var hjemmelaget som tok kontrollen i åpningskvarteret. Magnus Grødem og Christian Dahle Borchgrevink testet begge skuddfoten fra distanse for VIF, men begge ganger snek ballen seg like utenfor.

Bodø/Glimt kom etter hvert også til muligheter. Kristian Fardal Opseth og Philip Zinckernagel kom til avslutninger, men uten å true Adam Larsen Kwarasey i vertenes bur.

Etter 21 minutters spill fikk gjestene nettsus. Amor Layouni lurte seg inn i feltet etter innlegg fra høyre, og Glimt-spilleren stanget ballen ned i venstre hjørne. Like etter fikk Opseth en stor mulighet til å doble ledelsen, men spissens hodestøt fra god posisjon gikk utenfor.

Vålerenga svarte kun åtte minutter etter å ha kommet under. Daniel Fredheim Holm ga ballen til Magnus Lekven, og sistnevnte plasserte ballen lavt i høyre hjørne fra like utenfor boksen.

I krysset

Fredheim Holm, Bård Finne og Sam Johnson fikk alle muligheter til å sende VIF opp i føringen, men trioen hadde ikke fininnstilt siktet. Dermed sto det 1-1 til pause.

VIF tok ledelsen ti minutter etter pause, da Bård Finne slo en flott ball inn i boksen til Felix Horn Myhre. Midtbanemannen plasserte ballen sikkert opp i venstre kryss. Det var 19-åringens første mål for Vålerenga.

Etter 2-1-målet ble kampen noe oppstykket, noe som passet VIF bra lenge, men ikke lenge nok. Glimt prøvde å mobilisere til en sluttspurt, og til slutt lyktes altså gjestene. Vålerenga kjempet for tre poeng på overtid, men bortelaget holdt unna.

VIF klatrer opp på 23 poeng med lørdagens uavgjort. Det holder til 7.-plass før resten av rundens kamper. Ronny Deilas mannskap har kun tre poeng opp til Ranheim på tredjeplass, men trønderne har en kamp mindre spilt.

Vålerengas siste seriekamp før ferien er Molde borte søndag 8. juli.

Carvalho-interesse?

Felipe Carvalho var tilbake fra start for Vålerenga. Uruguayaneren misset kampen mot Rosenborg (0-3) på grunn av en hofteskade, men så ikke preget ut mot bodøværingene.

Ifølge Eurosport hadde Premier League-klubben Arsenal speidere på plass for å se den 24 år gamle stopperen i aksjon lørdag.

Carvalho er ikke aktuell for førstelaget til The Gunners, skal man tro Eurosport, men heller som et framtidsprosjekt som kan leies ut ved et eventuelt kjøp.

Kampfakta

Vålerenga – Bodø/Glimt 2-2 (1-1)

7872 tilskuere

Mål: 0-1 Amor Layoni (21), 1-1 Magnus Lekven (29), 2-1 Felix Horn Myhre (55), 2-2 Martin Bjørnbak (84).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Magnus Lekven, Felipe Carvalho, Vålerenga, Vegard Leikvoll Moberg, Brede Moe, Bodø/Glimt.

Vålerenga (4-5-1): Adam Larsen Kwarasey – Christian Borchgrevink (Amin Nouri fra 70.), Felipe Carvalho, Jonatan Tollås Nation, Sam Adekugbe – Daniel Fredheim Holm, Magnus Grødem (Chidera Ejuke fra 75.), Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Bård Finne – Sam Johnson (Peter Godly Michael fra 89.).