Sport

Vålerenga avlyser testkamper før Champions League-dyst: – Ingen ideell oppladning

Vålerengas fotballkvinner rammes av nedstengningen i Oslo-regionen. Klubben mister kamptrening i forkant av mesterligamøtet med Brøndby.

På sine hjemmesider opplyser Norges Fotballforbund om at alle Oslo-lags planlagte lags-/fellestreninger og/eller treningskamper i regionen ikke kan gjennomføres.

– På bakgrunn av de ekstraordinære tiltak som nå iverksettes i Osloregionen kan ikke planlagte lags-/fellestreninger og/eller treningskamper i regionen gjennomføres. Det vil heller ikke være mulig å reise ut av regionen for å gjennomføre lags-/fellestreninger og/eller treningskamper. Dette gjelder frem til og med 31. januar, skriver NFF.

Vålerenga opplyser i en pressemelding at treningskampene mot Øvrevoll Hosle mandag og Kolbotn torsdag utgår. Begge skulle vært spilt i Vallhall i Oslo.

Avlysningen skjer som en direkte konsekvens av smitteutbruddet av det muterte koronaviruset i Nordre Follo. Det er innført strenge restriksjoner i kommunen og i nabokommunene, inkludert Oslo.

– Tillatelsen vi hadde fått for å spille kampene, er trukket tilbake, forteller Vålerengas sportslig administrator Egil Ødegaard til NTB.

Laget har også valgt å droppe søndagens planlagte trening. Det skjer av praktiske årsaker.

Om to uker skal VIF møte danske Brøndby til 16-delsfinale i Champions League. Det første oppgjøret skal spilles i Norge, mens returkampen går 14. februar.

– Dette er ingen ideell oppladning, men det har vel ingen hatt det siste året. Vi er blitt vant til det, sier Ødegaard.

Kampene mot Brøndby skulle opprinnelig vært spilt i fjor høst. Den gang var det koronatrøbbel hos danskene som førte til en utsettelse.

Les også: Vålerenga sparket i gang sesongen med seier over Røa (+)

Mer fra Dagsavisen