Vålerenga sparket i gang sesongen med seier

Med scoringer sent i alle fire omgangene noterte Vålerenga seg for seier i årets første treningskamp mot Røa, som hadde det noe uvanlige formatet 4x 15 minutter inne i Vallhall.

Bilde 1 av 3

Fjorårets seriemester Vålerenga sparket i gang den nye sesongen mot laget som rykket ned fra Toppserien i fjor, Røa. Den første kampen for året hadde det litt uvanlige formatet med 4 x 15 minutter inne i Vallhall, og det var faktisk dynamittjentene fra Røa som satte fart på kampen de første minuttene. Uten at noen av innleggsforsøkene trøblet Vålerengas stopperpar nevneverdig.

Vålerenga spiste seg mer inn i kampen, og etter en livlig start var det en del slurv og feilpasninger som preget de første ti minuttene. Etter det fikk Vålerenga roet seg litt ned, og begynte å spille litt mer fotball. Det gjorde at det også ble litt mer strekk i Røa-laget, som Vålerenga i første rekke ikke klarte å utnytte seg av.

Like før den første pausen skulle Vålerenga likevel ta ledelsen, da dobbeltmesterne fra i fjor fikk frispark fra en 20-22 meters hold. Dejana Stefanovic og Sigrid Heien Hansen sto over ballen, før den serbiske midtbanemotoren til Vålerenga ladet skuddbeinet. Skuddet gikk forbi tokvinnesmuren til Røa og spratt ekkelt rett foran Røas keeper og smatt inn i det lengste hjørnet.

Markussen viste fram skuddfoten igjen

Vålerenga skrudde opp intensiteten litt i omgang nummer to, og hadde ganske god kontroll på begivenhetene. Det var lite eller ingenting Røa fikk til, og VIF-damene kontrollerte kampen gjennom godt pasningsspill.  Halvveis inn i den andre omgangen doblet også Vålerenga ledelsen.

Denne gang ble Marie Dølvik Markussen nydelig spilt igjennom av Synne Jensen, og havnet litt ute til venstre inne i 16-meteren. Alene med keeper gjorde hun ingen feil, og skjøt ballen opp i motsatt kryss. Nok en god scoring fra Markussen, som sto for fjorårets beste scoring med en rakett i krysset i cupfinalens ekstraomgang nummer to.

I pause nummer to valgte Vålerenga å bytte ut en god del av de som startet kampen, og satte blant annet inn nykommer Ylinn Tennebø fra Avaldsnes. Nykommer to fra Avaldsnes, Elise Thorsnes, tråkket over på trening tidligere i uka og valgte å stå over kampen.

Høyt press ga mange brudd for Vålerenga

Vålerenga fortsatte å presse Røa høyt, som resulterte i en god del brudd høyt i banen i den tredje omgangen. Det gjorde at Røa hadde problemer med å spille seg ut, og komme seg oppover i banen, da Vålerenga enten brøt ballen eller tvang fram en langpasning som VIF-stopperne hadde god kontroll på.

Ylinn Tennebø viste seg fram med flere gode brudd på midten, der hun brøt ballen og satte fart på gjennom midtbanen før hun fant en av Vålerengas tre på topp. Touchen og samspillet satt imidlertid ikke helt på den siste tredjedelen, som gjorde at VIF ikke fikk utnyttet overgangsmulighetene de fikk etter bruddene sine på en spesielt god måte.

To minutter før den siste pausen radet Vålerenga opp et nytt godt angrep. Tennebø og Østerås kombinerte på midten før ballen ble slått ut på Rikke Marie Madsen som gikk villig på løp fra sin kantposisjon. Hun fant Celin Ildhusøy som kom løpende inn foran mål, men ballen skled av foten til VIF-profilen og seilte gjennom feltet.

Ildhusøy-dobbel sørget for 4-0

Minuttet senere var den samme kombinasjonen på farten igjen. Tennebø sendte Madsen ut på løp, og dansken kom seg ned til dødlinjen og fikk lagt inn 45 grader til Celin Ildhusøy. Med en slags tupp som humpet og spratt bort i hjørnet fikk «Cubafoten», som spilte med gips på armen etter å ha fallt på isen, notert seg for sesongen første scoring.

Fire minutter ut i den fjerde omgangen så vi igjen prov på at Vålerenga fikk betalt for sitt høye press. Catherine Bott snappet ballen nesten oppe ved Røas 16-meter, før ballen til slutt endte opp hos Ylinn Tennebø som fikk skutt fra 17-18-meters hold. Skuddet var helt greit, men nykommeren klarte ikke å få ballen langt nok ut i hjørnet slik at Røa-keeperen kunne slå ballen unna.

Like før slutt scoret Ildhusøy sitt andre mål for kvelden, etter at Vålerenga hadde fått corner. Janni Thomsen slo corneren fra venstre, der Røa-keeperen i kamp med omtrent alle spillerne på banen fikk slått den ut på en fem-seks meters hold. Der sto Ildhusøy klar og banket ballen opp i vinkelen, og sørget med det for 4-0-seier til VIF i årets første kamp.

Treningskamp, Vallhall

Vålerenga – Røa 4-0 (1-0, 1-0, 1-0, 1-0)

Mål: 1-0 Dejana Stefanovic (14.), 2-0 Marie Dølvik Markussen (23.), 3-0 Celin Ildhusøy (44.), 4-0 Celin Ildhusøy (59.)

Vålerenga (4-3-3): Hannah Seabert (Jalen Tompkins fra 30.) – Catherine Bott, Camilla Huseby (Stine Ballisager Pedersen fra 30.), Ingibjörg Sigurdadottir, Andrine Tomter (Janni Thomsen fra 30.) – Sigrid Heien Hansen (Ylinn Tennebø fra 30.), Dejana Stefanovic (Emilie Østerås fra 30.), Rikke Nygaard (Tine Celine Karstensen fra 30.) – Marie Dølvik Markussen (Rikke Madsen fra 30.), Synne Jensen og Celin Bizet Ildhusøy.