Unai Emery fikk sparken i Arsenal, Ljungberg tar over

Unai Emery har fått sparken som trener i Premier League-klubben Arsenal. Fredrik Ljungberg tar over som midlertidig trener.

 

Etter en lang rekke med svake resultater fikk styret i London-klubben nok. Dråpen som fikk begeret til å renne over var tapet mot Eintracht Frankfurt (1–2) i europaligaen torsdag.

48-åringen tok over etter Arsène Wenger 23. mai i fjor, men har ikke levd opp til forventningene i London-klubben. Spanjolen vant europaligaen tre år på rad med Sevilla før han vant serie og cup med franske PSG.

Han har ikke vært i nærheten av å gjenskape suksessen i England. Etter sju strake kamper uten seier var det slutt og klubben bekreftet fredag formiddag at de skiller lag med spanjolen.

Arsenal ligger på åttendeplass i Premier League etter 13 spilte kamper. Det skiller allerede 19 poeng opp til serieleder Liverpool, mens det er åtte poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

Assistenttrener og tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg tar over som midlertidig trener inntil en permanent løsning er på plass.

Et av de heteste navnene til den jobben er Wolverhamptons manager Nuno Espírito Santo. (NTB)