Sport

– Tydelig førstevalg

Vålerengas sisteskanse, Kristoffer Klaesson har full tillit hos hovedtrener Dag-Eilev Fagermo, og andrevalget er for god til å sitte på benken.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Kristoffer Klaesson har vært Dag-Eilev Fagermos klare førstevalg mellom stengene denne sesongen. Selv om keeperen har gjort flere tabber som førstevalg, står den lokale unggutten etter all sannsynlighet fra start mot Brann lørdag kveld også. Treneren påpeker at det kommer til å koste poeng, men han har god erfaring med å satse på unge keepere.

– Potensialet til Kristoffer Klaesson er enormt, men det kommer til å koste oss poeng, forteller Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Kommentar: Klaesson er talentfull – men er han stabil nok? (DA+)

Gjort det før

I Fagermos tid som Odd Grenland-trener fikk han frem keepere som André Hansen og Sondre Rossbach, og begge disse fikk sjansen som førstekeepere i ung alder.

– Da jeg satset på både Hansen og Rossbach, kostet det oss poeng i deres første sesonger. Men det må vi være villige til å investere i hvis vi skal få frem talentet.

Dermed blir det ikke plass til andrekeeper Kjetil Haug fra start, med mindre Klaesson er helt uaktuell.

Mjøndalen 20200712. 
Vålerengakeeper Kjetil Haug under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Vålerenga på Consto Arena i Mjøndalen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kjetil Haug i aksjon mot Mjøndalen nylig. Foto: NTB scanpix

– For god

Andrekeeperen, Kjetil Haug, imponerte stort mellom stengene da Klaesson ble utvist borte mot Mjøndalen tidligere i sesongen. Han holdt nullen både der og i neste runde mot Haugesund. Nå som Klaesson er det klare førstevalget, blir det minimalt med spilletid for Haug, som også er en meget god keeper.

– Det er helt klart at Kjetil er for god til å spille i 2. divisjon for rekruttlaget. Han er også for god til å sitte på benken her. Jeg er jo bare glad for å ha både Klaesson og Haug her nå samtidig, men vi må jo tenke på spilleren selv også. Hvis Kristoffer fortsetter å være det tydelige førstevalget som han er nå, må Kjetil spille i Eliteserien neste år.

PS! Vålerenga gjester Brann stadion i Bergen lørdag klokken 20.30.

Les også: Molde utnyttet VIFs gavepakker (DA+)

Adekugbe uaktuell

I Vålerengas forrige kamp mot Molde startet Felix Horn Myhre som venstreback. Sam Adekugbe er fortsatt ute fra VIFs tropp.

Vålerenga reiser til Bergen uten sin faste venstreback, Sam Adekugbe, som i kampen mot Strømsgodset, fikk en smell i en finger. I tillegg er fortsatt Johan Ledre Bjørdal uaktuell, men begge regner med å være tilbake i troppen når Bodø/Glimt gjester Intility Arena neste helg.

Midtbanespiller Magnus Lekven var tilbake i trening fredag ettermiddag, mens Herolind Shala trente alternativt. Det er usikkert hvem som starter på VIFs midtbane, når også Odin Thiago Holm sliter med en liten kjenning i låret.

Mer fra Dagsavisen