OL i Tokyo

OL-heltene Warholm og Henriksen hjem til gull-velkomst

Karsten Warholm og Eivind Henriksen ble fløyet hjem i privatfly etter OL-suksessen. Fredag kveld landet de på norsk jord med olympisk gull og sølv i bagasjen.

De to OL-heltene er dermed tilbake i Norge etter begivenhetsrike dager i Tokyo. Til Gardermoen kom Warholm og Henriksen i privatfly.

På terminalen ventet familie og støttespillere.

– Det føles bra, og det er deilig å være hjemme igjen. Det har vært noen veldige fine dager. Jeg har bare nytt det, sa Warholm da han møtte pressen.

Warholm innfridde favorittstempelet da han kompletterte egen medaljesamling ved å ta OL-gull på 400 meter hekk i Japan. Med tiden 45,94 smadret han i tillegg sin egen ferske verdensrekord.

Vil utrette mer

Fra før har 25-åringen fra Ulsteinvik to VM-gull utendørs fra 2017 og 2019. Han ble også europamester i 2018. Etter bragden i Tokyo sa Warholm at han vil prøve seg på 400 meter flatt, og vel hjemme fikk han spørsmål om framtiden.

– Jeg håper og tror at jeg har mer igjen å utrette, men først skal jeg slappe av litt.

Warholm ble tatt imot av hele sin nærmeste familie og kjæresten Oda Djupvik. De fikk etterpå ta og føle på den tunge gullmedaljen. Med et smil påpekte Djupvik at den ikke skulle havne på guttekollektivet.

Lettelse

Eivind Henriksen overrasket de fleste da sleggekasteren fra Oslo tok karrierens første internasjonale medalje i årets OL. På veien mot sølvmedaljen forbedret han sin norske rekord tre ganger i finalen. Den lyder nå på 81,58 meter.

Veteranen, som har overvunnet skader og motgang på veien mot karrierehøydepunktet i Tokyo, hadde aldri tidligere kastet over 80 meter i konkurranse.

30-åringen gråt modige tårer da sølvet var i boks. Fredag ble han møtt av foreldrene, samboeren og sønnen Emil (ti måneder).

– Det har vært sinnssykt gøy, men også en enorm lettelse. Jeg hadde drømt om dette i så mange år, var Henriksens første ord i terminalen på Gardermoen.

Mer fra Dagsavisen