OL i Tokyo

Alnes om Warholm-bragden: – Vanskelig å toppe dette

I en seanse med den skrivende pressen i Tokyo sparte ikke Karsten Warholms trener Leif Olav Alnes på godordene om den norske OL-mesteren.

Trener Leif Olav Alnes med gullmedaljen til Karsten Warholm. Foto: Lise Åserud / NTB

Etter at Karsten Warholm løp inn til OL-gull, og samtidig knuste sin egen verdensrekord tidlig tirsdag morgen, har det ikke akkurat stått stille rundt støtteapparatet hans. Trener Leif Olav Alnes er mektig imponert av eleven sin.

– Det er klart at det er vanskelig å toppe dette. Jeg tror ikke det bare er å stikke ned på Bislett en kveld og toppe det her, det tror jeg ikke, sa Alnes til et samlet norsk pressekorps.

Han la til at de har hatt fokus på utvikling i tiden fram mot OL, og at han og Warholm har snakket mye om hvor god tiden faktisk kunne bli. Der har en tid ned mot 45-tallet blitt diskutert, og tirsdag ble det en realitet.

– Det er sånn at mange ting i idrett «always seems impossible until it’s done», la Alnes til.

– Men jeg tror det er vanskelig å bruke for store ord om akkurat denne bragden. Jeg tror ikke vi vil se mange sånne i min levetid, konstaterte treneren.

Stor opplevelse

Etter at Warholm hadde fosset inn til gull, snakket han om at det lå mye bak gullet han nettopp hadde sikret seg.

– Dette betyr hele verden for meg. Alt jeg har puttet inn, alle timene jeg har brukt. Dette er livet mitt, og jeg vil takke alle som sto opp tidlig og brukte tiden sin til å se på meg, alle som har støttet meg, sa Warholm.

Det er trener Alnes enig i. Han snakker om at det ligger mange oppofringer bak gullet og den nye verdensrekorden, men at de først og fremst har det gøy sammen. Han synes det var fantastisk å få være til stede på stadion.

– Jeg liker ikke å bare kaste ut ting, men det var fantastisk å være her og få oppleve det her. Det er ganske mange hverdager hvor man har trykket, vi har det veldig artig på hverdagene og da er det kjekt å krone med resultater.

Duellfokus

I starten av oppløpet kom Warholms amerikanske rival, Rai Benjamin, nærmest opp på siden til nordmannen. Da giret Warholm om, og spurtet inn til OL-gull.

Rai Benjamin tok sølv med tiden 46,17, og knuste tiden Warholm hadde på Bislett tidlig i juli. Den tidligere verdensrekorden til Warholm lød på 46,70 før han presset den ned til 45,94 tirsdag.

Alnes er klar på at Benjamin er en tøff motstander, og at han er med på å presse fram det beste i Warholm.

– Du løper litt skremt. Du vet at det er ulver bak deg, og du prøver å komme deg fortest mulig bort til nærmeste tre.

At det nå er mange duellanter i hekkeøvelsen, ser Alnes på som positivt. Han mener at det er viktig nå som tidene er presset ned nærmest til det maksimale.

– Det er litt sånn at det blir mer fokus på duellene, jeg tror det er umulig å hele tiden presse verdensrekordene. Nå er vi veldig heldig situasjon der det er en fyr fra Asia, en fra Sør-Amerika, en fra Karibia, en fra Europa og en fra USA, sa Alnes.

– Det må være en markedsførers drøm å kunne ha interesse fra hele verden.