OL i Tokyo

Håndballjentene våknet etter pause og kjørte over Montenegro: – Skarpere i andre omgang

Nora Mørk og de norske håndballjentene brukte en halvtime på å varme opp før Montenegro ble utklasset i OL. Norge vant 35-23 og møter Nederland i gruppefinale.

Norge hadde en svært trøblete periode mot slutten av det første kvarteret i torsdagens kamp. Uttellingsprosenten stoppet på 42 mot Montenegros 80 etter 15 minutter.

Skytingen var for flere av spillerne helt i tåka, og ofte ble gode sjanser misbrukt. Balkan-laget vant også keeperkampen ganske klart i den perioden på vei mot 8-5-ledelse.

Henny Reistad var svært sentral inn mot pause med tre norske mål. Marit Røsberg Jacobsen utlignet til 13-13 med omgangens siste skudd.

Gitt hvordan Norge så ut i flere perioder, var det en gave av et pauseresultat.

– Jeg synes vi er flinke som henger oss på til pause. Når vi er litt trege ut fra startblokken er uavgjort bra, sier Nora Mørk til NTB.

Duell

Det var et langt mer skjerpet norsk lag fra start av andreomgangen. Det tok ikke lange tiden før Norge hadde 18-15-ledelse etter mål av Sanna Solberg-Isaksen (to), Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale.

Førstnevnte ordnet så 19-16 fra venstrevingen. Mørk bidro til at det noe etter sto 22-17 og 24-18. Det var helt «game over» for Montenegro som sprakk totalt. Norge leverte svært mye leken og presis håndball etter pause med Oftedal som spillefordeler.

– Jeg gikk med følelsen etter pausen at det handlet om oss selv, og at vi gjorde en bedre jobb etter pausen. I første omgang produserer vi mange sjanser, men utnytter dem ikke, sa Mørk.

– I andre omgang er vi mye skarpere, og da vinner vi, fortsatte hun.

Gruppefinalen mot Nederland spilles lørdag mellom puljens to eneste lag med tre seirer av tre mulige. Norge ble europamester i desember. Så det er en storkamp som skal avgjøres i Yoyogi nasjonalstadion foran tomme tribuner.

– Vi er veldig fornøyd med å være i kvartfinale, men Nederland spiller hurtig håndball, så det blir en god kondisjonsøkt, sa Mørk.

Norge avslutter turneringen mot vertsnasjon Japan mandag. Det bør være to sikre norske poeng.

Reistad-show endte med ispose og skade: – Ikke bekymret

Henny Reistad måtte ha behandling etter utklassingen av Montenegro i OL-håndballen. Hun deiset i bakken og fikk vondt i en skulder.

Hun hadde levert en kjempekamp da hun fikk en smell fra tøffe motspillere. Norge vant kampen 35-23 etter 13-13 ved pause.

– Jeg bare landet litt uheldig. Jeg er ikke bekymret (for skaden), sa Reistad til NTB i intervjusonen.

Hun fikk is på skulderen de siste minuttene av kampen. Reistad kom inn før pause og var meget viktig for at Norge kom opp på 13-13 etter en meget variabel halvtime.

– Andreomgangen gir oss mye selvtillit før kampen mot nederlenderne, sa Reistad, som kan regne med en del behandling av helseteamet i dagene som kommer.

De olympiske sommerleker i Tokyo, Japan torsdag, håndball kvinner, gruppe A - kamp 3:

Montenegro – Norge 23-35 (13-13)

Yoyogi nasjonalstadion, Ingen tilskuere

Norge: Silje Solberg, Katrine Lunde – Henny Ella Reistad 7, Veronica Kristiansen, Marit Malm Frafjord, Stine Skogrand, Nora Mørk 7, Stine Bredal Oftedal 6, Kari Brattset Dale 4, Marit Røsberg Jacobsen 2, Camilla Herrem 1, Sanna Solberg-Isaksen 6, Kristine Breistøl 2, Marta Tomac.

Toppscorer Montenegro: Jovanka Radicevic 6.

Utvisninger: Montenegro 3 x 2 min., Norge 3 x 2 min.

Dommere: Charlotte Bonaventura og Julie Bonaventura, Frankrike.

Norge møter Nederland lørdag og Japan mandag.