OL i Tokyo

Henrik Christiansen langt fra finaleplass: – Det var en litt kjip start

Henrik Christiansen svømte inn til 5.-plass i sitt kvalifiseringsheat på 400 meter fri i Tokyo-OL. Med 3.48,88 var han langt fra finaleplass.

Tiden hans var to og et halvt sekund bak hans norske rekord, og han leverte ingen umiddelbar formbeskjed foran 800 og 1500 meter fri.

– Det var veldig tungt, og det føles ikke som det stemmer veldig godt teknisk. Det var mye mas og stress, og jeg fikk det veldig mot slutten, sa Christiansen til Discovery og kalte tiden «ganske dårlig».

– Det var en litt kjip start.

Falt tilbake

Nordmannen var oppe på 2.-plass i sitt heat ved passering 150 meter, men falt raskt tilbake og endte på femteplass 3,06 sekund bak heatvinneren Antonio Djakovic fra Sveits, som ledet det meste av veien.

Det var det tredje av fem heat på distansen. Svømmerne med de åtte beste tidene totalt får være med i søndagens finale. Christiansen var på 6.-plass da hans heat var i mål, men svømmerne med de beste tidene svømte i de siste heatene, og samtlige i det fjerde heatet slo hans tid. Det gjorde også sju av de åtte i det siste heatet.

Dermed endte Christiansen som nummer 21 av de 36 deltakerne.

Ser framover

– Jeg skulle ønske jeg visste hvorfor det ikke gikk bedre, men nå skal vi analysere dette skikkelig, så får jeg ta med meg det som var bra og lære av det som var dårlig, sa han til Discovery.

– Så legger jeg det bak meg og ser fram til 800 meter om noen dager.

Best i kvalifiseringen var tyske Henning Bennet Muhlleitner, som vant 4. heat på 3.43,67. Den siste finaleplassen gikk til tunisiske Ahmed Hafnaoui på 3.45,68. Christiansen var altså 3,2 sekund fra finale.

Djakovic, som vant nordmannens heat, endte på 9.-plass og var 14 hundredeler bak Hafnaoui.

Mer fra Dagsavisen