Sport

Supertalentet skaffet straffespark i VIF-debuten

Da VIF lå under 1-2 mot Stabæk med én mann mindre på banen måtte noe gjøres. Supertalentet Osame Sahraoui fikk muligheten og grep den.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det har vært mye snakk om Vålerengas unge midtbanespiller, Osame Sahraoui. 19-åringen fikk sine første minutter på banen som VIF-spiller i Eliteserien, og hjemmelagets supportere fikk endelig se talentet i en offisiell kamp. Det var en ydmyk og blid debutant som møtte i mixed zone etter kampslutt.

– Det var veldig morsomt å få debuten i Eliteserien hjemme på Intility foran fansen, det betyr veldig mye, sa midtbanespilleren til Dagsavisen i mediesonen.

Les også: – Onkelen min var fantastisk, men jeg skal bli bedre

Skaffet straffe

Sahraoui brukte ikke lang tid på å markere seg. Kun ti minutter etter å ha erstattet Bård Finne som innbytter fikk Sahraoui en drømmemulighet. Unggutten fikk ballen fra Matthías Vilhjálmsson på innsiden av 16-meteren, men ble forstyrret i skuddøyeblikket.

– Jeg ser at det kommer en høy ball til Matti (Vilhjálmsson), og tenker at jeg må hjelpe han litt. Han legger ballen nydelig ned til meg, og så blir jeg dyttet i ryggen, fortalte Sahraoui.

Selv om det var flere dommeravgjørelser under kampen i går som var kontroversielle, var Sahraoui klar på at denne situasjonen ble dømt riktig.

– Ja, jeg blir først holdt i skulderen, og så blir jeg dyttet i ryggen. Riktig dømt og soleklar straffe.

Kan erstatte Shala

Herolind Shala ble som kjent utvist mot Stabæk etter han fikk sitt andre gule kort for filming. Dermed må telemarkingen stå over neste kamp, noe som kan føre til en potensiell plass for Sahraoui i VIFs startellever mot Odd. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo legger ikke skjul på at unggutten er en klar kandidat til å starte. Slik svarer talentet:

– Jeg tenker ikke så mye på det, for å være helt ærlig. Først og fremst tenker jeg at det er surt både for Shalas egen og lagets del at han er ute. Men kommer det en mulighet så tar jeg den, selvfølgelig, avslutter Sahraoui.

Les også: Utvist for filming i Fagermos hjemmedebut

Vålerenga spiller sin andre bortekamp i Eliteserien onsdag 20:30. Dag-Eilev Fagermos gamleklubb, Odd Grenland, er neste utfordring for VIF.

Mer fra Dagsavisen