Spanias landslagssjef ferdig to dager før VM-åpningen

Julen Lopetegui ble annonsert som Real Madrid-trener tirsdag - nå er 51-åringen ferdig som sjef for det spanske landslaget.

Av NTB

Lopetegui signerte ny kontrakt med Spanias fotballforbund nylig, og tirsdag ble han presentert som Real Madrid-trener. Dagen etter bekreftet det spanske forbundet at 51-åringen er ferdig som sjef for landslaget

Sparkingen skjer bare to dager før Spania møter Portugal i lagets første VM-kamp i Sotsji.

– Det var en avgjørelse vi var nødt til å ta, sa den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales på onsdagens pressekonferanse.

Hierro inn

Omtrent en time etter Lopeteguis avgang kommer bekreftelsen på at den tidligere Real Madrid-kapteinen og spanske landslagsspilleren Fernando Hierro tar over laget. Han vil lede laget på trening allerede onsdag kveld.

Hierro skal ifølge AS ha rådet president Rubiales om ikke å sparke Lopetegui, men nå tar han altså i stedet over stillingen.

Han kommer fra stillingen som sportsdirektør i det spanske fotballforbundet. Tidligere har 50-åringen vært assistent under Carlo Ancelotti, samt hatt et mislykket opphold som hovedtrener for Real Oviedo på nivå to i Spania.

Les også: USA, Canada og Mexico får fotball-VM 2026

– Uakseptabelt

Det spanske fotballforbundet skal ha reagert på timingen da den tidligere keeperen ble annonsert som ny Real Madrid-sjef tirsdag. Forbundet ble først informert om avgjørelsen fem minutter før Real Madrids pressemelding.

– Jeg vil ikke gå inn på hvordan Real Madrid har gått fram i denne prosessen. Hvis det var opp til Julen (Lopetegui) ville det ikke skjedd på denne måten, og vi hadde ikke fått informasjonen fem minutter før annonseringen. Det finnes ting en ikke kan akseptere, sier fotballpresident Rubiales.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Uenige spillere

Flere av spillerne skal ha vært uenig i avgjørelsen til forbundet om å sparke Lopetegui. Lopetegui, Rubiales og Hierro hadde flere møter med blant andre kaptein Sergio Ramos og Andrés Iniesta i forkant av avgjørelsen. Til tross for spillernes sterke ønske om å beholde baskeren gjennom mesterskapet, valgte likevel forbundet å sparke ham, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Lopetegui har tidligere trent Spanias U21-lag, før han i 2014 tok over jobben som Porto-trener. Han har ledet det spanske A-landslaget de to siste årene. Han skrev under en ny toårskontrakt i slutten av mai. Spania har 14 seirer og seks uavgjorte på sine 20 kamper under hans ledelse. (NTB)