Petter Solberg i tet foran Andreas Bakkerud i Portugal. FOTO: JØRGEN STEINLI/NTB SCANPIX

Solberg toer i VM-starten

Petter Solberg ble nummer to i sesongåpningen i rallycross-VM, slått bare av svenske Johan Kristoffersson. Likevel deler de to ledelsen i VM sammenlagt.

Av Petter Bøifot

Den norske tittelforsvareren hadde pole position i finalen, men det var Kristoffersson som kjørte raskest da det gjaldt som mest i Portugal.

Svenske Timmy Hansen ble nummer tre og gjorde at pallen ble helnordisk. Andreas Bakkerud ble nummer fem.

– Ordet lettelse beskriver godt følelsen min nå. Annenplass i sesongstarten er jeg svært godt fornøyd med. Vi ante ikke om jobben privatteamet mitt har gjort gjennom vinteren og våren ville holde i kampen mot fabrikkteamene. Svaret vi fikk er at vi er konkurransedyktige, og det er en stor, stor lettelse, sier Solberg i en pressemelding.

Han hadde beste rundetid av alle og vant tre av seks heat.

Målet nådd

– Da jeg i finalen kjørte inn i alternativsporet, visste jeg at seieren ville glippe. Men det viktigste var å forsvare en annenplass, og det greide vi, sier han.

Han var best i innledende omganger og tok med full pott med VM-poeng derfra. Det ble full score også i semifinalen med heatseier, og totalt fikk Solberg 27 poeng. Det er like mange som rundevinner Kristoffersson fikk.

– VM i rallycross er mer enn ett enkelt løp. Grunnlaget for min kamp om VM-tittelen er pålitelighet gjennom 13 løp. Med annenplass i Portugal kan jeg trygt si at det første av 13 delmål er nådd, sier den regjerende mesteren.

Solberg forteller at han pådro seg forkjølelse dagen før løpet og kjørte med feber søndag.

Fornøyd

Andreas Bakkerud er også fornøyd med sin 5.-plass og 21 VM-poeng.

– I fjor ble jeg nummer to her, men tok færre VM-poeng. Mitt fokus i år er jevnere prestasjoner hele helgen for å ta med flest mulig poeng mot målet om en VM-tittel, sier Bakkerud i en pressemelding.

Regnet høljet ned hele helgen, og bergenseren så lenge ut til å trives godt på det vanskelige føret. I finalen havnet han imidlertid bak i feltet og slet med å finne veien fram i gjørma.

– I finalen ble regnet faktisk for heftig for en bergenser også. Jeg har aldri kjørt under så vanskelige forhold, sier han.

Allerede neste helg får Solberg og Bakkerud sjansen til å kjempe om seier. Da er det klart for ny VM-runde i tyske Hockenheim. (©NTB)