Vintersport

Wiklund nummer to på 5000-meteren – nummer seks i allround-VM

Skøyteprofilen Ragne Wiklund endte som nummer seks i allround-VM i Inzell etter at hun gikk inn til 2.-plass på den avsluttende 5000-meteren.

Bare nederlandske Joy Beune (6.52,62) gikk raskere på mesterskapets siste distanse og sikret med det gullet i allround-VM.

Lagvenninnene Marijke Groenewoud og Antoinette Rijpma-de Jong sørget for en helnederlandsk VM-pall.

Wiklund gikk i det første paret på 5000-meteren sammen med canadiske Valérie Maltais. Oslo-jenta satte et enormt tempo fra start og parkerte parkameraten tidlig. Til slutt klokket hun inn på 6.53,51.

– Hun setter en kjempestandard før konkurrentene skal ut å gå. Det er en kjempefin tid, sa VG-kommentator Ida Njåtun.

Slitt med formen

Tidligere søndag fikk Wiklund problemer på 1500-meteren og fikk inn til 9.-plass med tiden 1.55,04. Det var også hennes plassering i sammendraget før mesterskapet siste distanse.

23-årige Wiklund fikk ingen god start på mesterskapet i Tyskland da hun gikk inn til en skuffende 19.-plass på 500-meteren. Wiklund fulgte imidlertid opp med en sterk 3.-plass på 3000 meter og klatret med det til 10.-plass i sammendraget før VMs siste dag.

Wiklund har slitt med formen i innledningen av året og klarte ikke å få det til under VM enkeltdistanser i Canada i februar.

Skøyteprofilen tok sølv i allround-VM på Hamar i fjor. Hun har 1500, 3000 og 5000 meter som sine sterkeste distanser.

Les også: Lunde Pedersen på bronseplass – kan avslutte karrieren med VM-medalje

Personlig rekord

Aurora Grinden Løvås og Sofie Karoline Haugen gikk i par sammen på søndagens 1500 meter og endte på henholdsvis 17.- og 18.-plass med tidene 1.58,73 og 1.59,57. Det holdt til en soleklar forbedring av personlig rekord for Løvås.

– Det er en kjempeforbedring, rett over sekundet. For en utvikling hun er i. Det var helt rått, kommenterte Njåtun.

Løvås og Haugen kvalifiserte seg ikke for den avsluttende 5000-meteren.

Les også: Wiklund nummer ti etter første dag av allround-VM

Mer fra Dagsavisen