Vintersport

Engebråten sikret norsk VM-bronse da Pedersen avsluttet karrieren: – Rått

Hallgeir Engebråten kunne slippe jubelen løs for VM-bronse, mens Sverre Lunde Pedersen avsluttet karrieren med 7.-plass i allround-VM på skøyter i Inzell.

– Herregud, for et løp. Det var tungt etter 1500 meter, men jeg gikk meg inn i et modus, og da var det bare å gå. Det er helt rått, sa Engebråten til VG etter å ha satt personlig rekord på 10.000 meter.

24-åringen klokket inn på 12.55,42. Det holdt også til 3.-plass på distansen.

– Det er det beste løpet jeg har gått, det er ingenting som har vært i nærheten. Det er helt fantastisk, fortsatte han.

Amerikanske Jordan Stolz sikret gullet foran nederlandske Patrick Roest.

Tidligere søndag gikk Lunde Pedersen og Engebråten inn til 4.- og 6.-plass på 1500 meter med tidene 1.43,97 og 1.44,09. Eitrem ble nummer åtte med 1.44,33.

Dermed lå Lunde Pedersen og Engebråten på henholdsvis 3.- og 4.-plass før mesterskapets siste distanse. Stolz ledet med nesten et minutt på nordmennene.

Norsk medalje

Eitrem var også med i medaljekampen, ettersom han bare hadde snaut fire sekunder opp til Lunde Pedersen på bronseplass.

Eitrem var først ut av de norske på 10.000-meteren og satte virkelig standarden da han klokket inn til personlig rekord 12.56,22. Det gjorde også at han tok over ledelsen i sammendraget og sikret at det ville bli en norsk medalje.

Igjen på startstreken var det nemlig bare fire stykker, hvor to av dem var Lunde Pedersen og Engebråten i neste par.

Den norske duoen åpnet jevnt, før Engebråten dro fra Lunde Pedersen utover i løpet. Til slutt klokket de inn på henholdsvis 12.55,41 og 13.14,56.

Dermed ble det VM-bronse for Engebråten med 2,76 sekunders margin ned til Eitrem på den sure 4.-plassen. Lunde Pedersen måtte ta til takke med 7.-plass i sammendraget.

God start

De norske allroundgutta hadde en meget god start på mesterskapet lørdag. Engebråten åpnet med ny personlig rekord på 500 meter, før også Eitrem perset på 5000 meter senere på dagen.

Lunde Pedersen leverte også to solide løp, og dermed var det plutselig tre nordmenn som kjempet om edelt metall før den siste dagen.

Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud avsluttet sine karrierer etter fredagens sprint-VM. Søndag legger Sverre Lunde Pedersen skøytene på hylla etter siste distanse i allround-VM.