Vintersport

Norge slått av Frankrike i blandet staffet i skiskytter-VM

Gullet glapp for Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold i blandetstafetten i skiskytter-VM. Frankrike vant.

Det franske laget brukte totalt ni ekstraskudd og måtte én gang i strafferunden. Norge med åtte ekstraskudd var 45,2 sekunder bak.

Éric Perrot, Quentin Fillon Maillet, Justine Braisaz-Bouchet og Julia Simon gikk på det franske laget og avgjorde med raske opphold på standplass og var også litt raskere i langrennssporet.

Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg, Elvira Öberg gikk Sverige inn til bronsen.

Feilfri

Tarjei Bø var feilfri på første liggende, men var 7,6 sekunder bak Tyskland og Justus Strelow. Storebror Bø måtte bruke to ekstraskudd og gikk ut 25 sekunder bak feilfrie Strelow. Franske Perrot trengte tre ekstraskudd på liggende, men blandet seg inn i teten igjen etter feilfri stående.

– Det var kult og artig å gå, men jeg sitter igjen med en følelse av litt dårlig ståendeskyting. Ekstraskuddene er vanskelig når man begynner å skjelve litt, men det gikk jo bra da, sa Tarjei Bø til NRK.

Johannes Thingnes Bø gikk ut 16,7 sekunder bak tyske Phillip Nawrath. Det ble ett ekstraskudd på liggende for nordmannen, mens tyskeren var feilfri. Bø brukte tre ekstraskudd på stående og tapte ett sekund til tyskeren på sisterunden. Tyskerne hadde helt tydelig veldig bra ski.

Karoline Knotten gikk ut 28,8 bak Franziska Preuss, og med strålende liggende skyting var hun bare 9,4 sekunder bak den tyske løperen. Hun leverte en glimrende stående serie, mens Preuss måtte ut i strafferunde.

Frankrike hadde meldt seg på igjen ved Justine Braisaz-Bouchet til tross for en strafferunde på liggende.

Les også: Tungt værvarsel for VM-arrangørene – regn hele uka

Perfeksjon

Hun sendte Ingrid Landmark Tandrevold ut med åtte sekunder opp til Frankrike og Julia Simon.

– Det var perfeksjon. Det kunne ikke ha gått bedre med ti treff, sa Johannes Thingnes Bø om Knottens skyting.

– Det var ikke mange som var like imponert av min etappe. Det var en løype som ikke skilte særlig, men føret sugde mer krefter ut av kroppen, sa han.

Tandrevold brukte ett ekstraskudd, mens Simon var feilfri. 24 sekunder skilte de to ut fra liggende. Simon leverte feilfri stående skyting, mens Tandrevold måtte tåle ett ekstraskudd.

– Det er en kjempetøff løype her, så jeg trengte ti treff, sa Knotten.

Les også: VM i skiskyting innledes i regn og vind rundt grønne plener

Mer fra Dagsavisen