Vintersport

Valnes vant 15-kilometeren og spurtet seg inn i pallkampen i Tour de Ski

Erik Valnes tok viktige sekunder i sammendraget i Tour de Ski da han vant lørdagens 15-kilometer i Val di Fiemme.

Valnes lå på 7.-plass, 1.47 minutter bak ledende Harald Østberg Amundsen før lørdagens fellesstart, men er helt oppe på 2.-plass etter lørdagens seier.

– Valnes fikk dette løpet akkurat slik han ønsket. Når det nærmet seg målgang var det ingen tvil om hvem som var best, kommenterte Niklas Dyrhaug på Viaplay.

Før søndagens avslutningsetappe skiller det 1.34 minutter opp til lagkompisen.

Det ble satt ganske rolig fart fra start, hvor samtlige 54 som startet lørdagens 15-kilometer klarte å henge på. Spanske Imanol Rojo fikk til og med et par kilometer i fronten av feltet.

Det var først opp mot bonussekundene på 8,5 kilometer at det ble satt ordentlig fart i feltet. Valnes vant spurten om bonussekundene foran svenske Jens Burman og Østberg Amundsen.

Med én runde igjen var det fortsatt 49 løpere med i det samlede hovedfeltet. Det ble dermed duket for en spurt, hvor Valnes viste seg sterkest.

Før lørdagens 15-kilometer var det trippel norsk i sammendraget. Østberg Amundsen ledet med 1.39 minutter ned til lagkompisene Henrik Dønnestad og Martin Løwstrøm Nyenget.

Søndag avsluttes touren med «monsteretappen» opp Alpe Cermis.