Vintersport

Svensk dobbeltseier i Val di Fiemme – tøft for de norske

Frida Karlsson satte inn et hardkjør fra start, men måtte seg seg slått av lagvenninnen Linn Svahn på lørdagens 15 kilometer i Tour de Ski.

Svahn kom først over målstreken foran Karlsson og tyske Katharina Hennig. Heidi Weng ble beste norske på 9.-plass.

Snøværet i Val di Fiemme gjorde at det aldri ble et skikkelig brudd framme i feltet. Dermed ble det massespurt om seieren.

Weng endte 7,9 sekunder bak Svahn. Håpet om en norsk pallplass i Tour de Ski lever likevel videre fram til avslutningsetappen.

– Det ble tøft. Føret var hardt, og man fikk ikke noe gratis, sa Weng til Viaplay etter løpet.

Hardkjør

Før fellesstarten hadde Weng og Karlsson en luke på henholdsvis 57 og 58 sekunder opp til den amerikanske lederen Jessie Diggins.

Karlsson tok føringen fra start og satte et relativt høyt marsjtempo som hun håpet skulle mørne konkurrentene, men det var første etter om lag åtte kilometer at man kunne se en effekt av hardkjøret.

Da sprakk feltet opp, men dessverre for Weng klarte hun ikke å henge med i kampen om bonussekundene og fikk en liten luke opp til de beste.

– Det er veldig, veldig tungt å få meter på resten, kommenterte Niklas Dyrhaug på Viaplay.

– Ikke god nok

Weng fikk imidlertid kontakt med teten igjen en halv kilometer senere, men hadde brukt mye krefter og var aldri med på å true seieren.

– Jeg føler ikke at jeg har så mye fart i kroppen. Jeg måtte satse på å ta det igjen, og det klarte jeg, sa Weng om luken hun måtte gi da det ble kjempet om bonussekunder.

– Jeg kjente at jeg ikke hadde mye overskudd. Syra kom ikke, det er bare at jeg ikke er god nok, sa hun videre om lørdagens innsats.

Hun er nummer seks sammenlagt. Det skiller ett minutt og tre sekunder opp til Diggins.

Karlsson tok innpå litt etter lørdagens renn, men det ble ikke den største endringen da Diggins reddet seg inn til en 8.-plass.

Margrethe Bergane ble nest best av de norske på 18.-plass.

Den norske kvinnetroppen i Tour de Ski er blitt kraftig redusert etter at en håndfull løpere har trukket seg. Før lørdagens klassiske 15 kilometer hadde Norge bare igjen fem av ni kvinnelige løpere.

Astrid Øyre Slind, Lotta Udnes Weng, Silje Theodorsen og Kristine Stavås Skistad har alle brutt touren av ulike årsaker.

Søndag avsluttes touren med «monsteretappen» opp Alpe Cermis.

Mer fra Dagsavisen