Skeid fulgte opp seieren over Hødd med tre poeng mot Kvik-Halden

(Skeid – Kvik-Halden 3-1) Et Skeid-lag i kalasform sløste med sjansene i Valhall lørdag, men sikret likevel sin fjerde strake seier og tre viktige poeng i kampen om opprykk.

Bilde 1 av 2

Etter Skeids knallsterke borteseier mot Hødd forrige helg, var det et heltent Skeid-mannskap som var bestemt på å ikke la opphentingen på Høddvoll gå til spille med et dårlig resultat hjemme mot Kvik-Halden. Lørdagens motstander er en av fire lag som kjemper om andreplassen, og lå i likhet med Hødd og Alta poenget foran Skeid før kampstart.

Allerede før minuttet var spilt fikk Skeid kampens første mulighet, da Vital Kaba slo en ball over Kvik-forsvaret. Ballen landet i beina på Øystein Vestvatn, men han klarte ikke å dempe ballen som kom raskt på han, og dermed klarte Kvik-Haldens keeper Thomas Johansen å kaste seg over den.

SKeid hadde ballen mest det første kvarteret, og akkurat i det vi passerte kvarteret spilt fikk vertene dagens første store mulighet. Toppscorer Johnny Per Buduson ble spilt igjennom, og fosset mot keeper Thomas Johansen, som fikk lagt igjen benet og reddet avslutningen fra Buduson. Kvik-Halden var først på den påfølgende returen, og beinet ballen unna.

Skeid i ledelsen like før pause

Fem minutter før halvtimen fikk Buduson en ny god mulighet, da han ble spilt opp inne i Kvik-Haldens 16-meter litt skrått ute ved 16-meteren. Buduson dro seg innover, og vendte av en spiller før han brente til, men igjen var bortelagets keeper med på notene og reddet forholdsvis enkelt.

Skeid prøvde seg ofte med hurtige spillvendinger fra side til side, for å prøve å få Kvik-Haldens forsvar ut av posisjon. Det gjorde at spesielt Henning Andresen på backen, fikk mye boltreplass på venstrekanten, og det var også derfra de fleste Skeid-sjansene kom fra i den første omgangen.

Det var imidlertid fra høyre at det første målet skulle komme. En godt innoversvingt corner, som muligens skrudde ut før den fant veien til bakerste stolpe, ble stusset ned i beina på Haydar Altai. Midtstopperen fikk stokket beina nok til å pirke ballen inn over streken, og sende Skeid i ledelsen to minutter før pause.

D

De siste 45 minuttene startet på samme måte som den første omgangen. Skeid hadde mye ball, og prøvde seg på lange baller i bakrommet på toppscorer Johnny Per Buduson. Fem minutter ut i omgangen kom Skeid-spissen nok en gang alene med keeper, men igjen hindret en god beinparade fra Kvik-Haldens Thomas Johansen scoring.

Like før timen spilt ble Felix Anthonesen dratt ned like utenfor Kvik-Haldens 16-meter, og selv om Skeid-oksene mente at fellingen skjedde minst tre meter inne i boksen, fikk Skeid frispark i farlig posisjon. Den ble vippet inn av Anthonesen selv, og klarert ut i første omgang, før Øystein Vestvatn ladet skuddfoten. Midtbanemannen fikk brukbar dreis på skuddet, men ballen gikk rett i fanget på Kvik-Haldens keeper.

Taofeek Ishmaheel trengte bare to minutter på banen før han doblet Skeids ledelse, da gjestene gikk opp til 2-0 med drøye 20 minutter igjen å spille. Henning Andresen brøt fint på backen, og sendte ballen opp til Johnny Buduson. Han spilte ballen inn i midten til Ishmaheel som gikk sidelengs i søken etter en skuddmulighet. Da han fikk en liten åpning, smatt han ballen ned i hjørnet og utløste ellevill feiring i Valhall.

Kvik-Halden sørget for spenning

Ni minutter før slutt var Ismaheel på ferde igjen, da han stanget kontant inn sitt andre mål for dagen. Dessverre for han ble målet avvinket, da ballen hadde vært over streken før den ble lagt inn. I stedet var det Kvik-Halden som skulle redusere kun minutter senere, da Markus Stokken Kaasa fluktet et innlegg opp i nettaket over Skeid-keeper Idar Lysgård fra kloss hold.

Det sørget for noen ulidelig spennende sluttminutter inne i Valhall, da Kvik-Halden naturligvis fikk blod på tann etter reduseringen. Der Skeid hadde hatt god kontroll gjennom stort sett hele kampen, presset Kvik-Halden på for en utligning de siste minuttene av kampen.

Den skulle ikke komme, men i stedet skulle Skeid punktere kampen. Taofeek Ismaheel fikk æren av å punktere kampen, ved å lobbe inn sitt andre mål for dagen etter å ha slått Kvik-Haldens keeper i en løpsduell. Lobben var fra langt holdt, og avsluttet et spektakulært innhopp for Ismaheels del og sikret Skeid sin fjerde strake seier.

PostNord-ligaen avd. 1 – sluttspill runde 3

Skeid – Kvik-Halden 3-1 (1-0)

Valhall Arena, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Hayder Altai (42.), 2-0 Taofeek Ismaheel (73.), 2-1 Markus Stokken Kaasa (83.), 3-1 Taofeek Ismaheel (90.)

Skeid (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Daniel Braaten, Fredrik Tobias Berglie, Hayder Altai, Henning Tønsberg Andersen – Hassan Yusuf, Felix Anthonessen, Øystein Vestvatn (Simen Hestnes fra 76.) – Matarr Kah (Marius Brinck Rygel fra 90.), Johnny Per Buduson (Stian Kommandantvold Pettersen fra 90.), Vital Kaba (Taofeek Ishmaheel fra 71.).

Gule kort: Peder Nomell, Kvik-Halden.

Dommer: Mathias Smehus Kringstad (Valder, IL - Fotball)