Sport

Buduson har spilt på fire hjemmebaner på under ett år

Siden starten av forrige sesong har Johnny Per Buduson kun spilt sju kamper hjemme på Nordre Åsen. De resterende er spredd utover Intility, LSK-hallen og Valhall der Kvik-Halden kommer på besøk lørdag.

Johnny Per Buduson scoret mest av samtlige i begge PostNord-avdelingene denne sesongen, men bare tre av toppscorerens mål kom på hjemmebane. Derfor er det kanskje greit at Skeid ikke spiller hjemme på Nordre Åsen lenger.

– Hehe, nei. Det er egentlig ganske kjipt å ikke ha en hjemmebane å spille på, men vi har trent en stund i Valhall nå og begynner å få en slags hjemmebanefølelse med å spille der også. Det er ikke det samme som å spille på Nordre Åsen, men det er i hvert fall bedre enn å spille på Intility som vi gjorde i fjor, sier Buduson til Dagsavisen.

Les også: Skeids bane ikke godkjent: – Må trolig legges på nytt uansett (+)

Fleiper om banesituasjonen i garderoben

Kun sju kamper har Buduson spilt hjemme på Nordre Åsen på de to siste sesongene med Skeid. Ellers har det blitt 12 «hjemmekamper» på Intility, to i Valhall og en i LSK-hallen.

– Nå har vi levd med denne situasjonen i halvannet år, så det påvirker oss ikke så mye nå som det kanskje gjorde forrige sesong. Nå tar vi det litt som det kommer, og det var ingen bombe akkurat at vi ikke fikk spilt flere kamper på Nordre Åsen. Vi fleiper litt om det i garderoben fra tid til annen, men ut over det har vi egentlig sluttet å bry oss så mye om det, forteller Buduson.

Han mener det faktum at de i år faktisk får trent på den samme banen som de spiller på, gjør sitt til at situasjonen er en litt annen en den var i siste halvdelen av forrige sesong.

– Nå er vi både mer mentalt forberedt på å spille hjemmekampene våre andre steder enn på Nordre Åsen, og vi trener på den samme banen som der vi spiller kamper. Det gjorde vi ikke i fjor, da vi trente andre steder enn på Intility, og det har ganske mye å si. Vi begynner å føle oss litt mer hjemme også på Valhall, sier angriperen.

Les også: Bymiljøetaten svarer Skeid – bestrider at de ikke har kunstgresskompetanse (+)

Har gjort Valhall mer hjemmekoselig

Han peker også på at forholdene inne i Valhall favoriserer Skeid i langt større grad enn det forholdene på Intility gjorde. I tillegg har Skeid fått fast møterom, egen garderobe der spillerne kan legge fra seg ting, og i det hele tatt legges det til rette for at Valhall skal føles som en ordentlig hjemmebane for Skeid.

– Som hjemmelag hadde vi ingen fordeler av å spille på Intility, da det var en arena vi heller ikke kjente til. I tillegg var det kanskje litt motiverende for motstanderlaget å skulle spille på Intility, slik at det kanskje var litt motstanderlaget som fikk fordelen. Nå som vi er inne i Valhall, der det er litt tørt og hardt underlag, ballen oppfører seg litt annerledes og det er litt vanskeligere å puste har vi større fordeler som er vant til å spille der, forteller Buduson.

Den fordelen planlegger toppscoreren også å benytte seg av til det fulle, når Kvik-Halden kommer på besøk lørdag.

– Vi må benytte oss av de fordelene vi har, og spesielt i så viktige kamper som den på lørdag. Med seieren over Hødd har vi nå alt i våre egne hender, men hvis vi taper mot Kvik-Halden er vi tilbake på null igjen. Så vi må utnytte hjemmebanefordelen vi har til å vinne denne og den neste kampen. Det blir helt avgjørende for utfallet, spår Buduson.

Les også: Dette sier kunstgressleverandøren om arbeidet: – Kunne nok gjort det bedre vi og (+)

Perfekt seier mot Hødd

Med seier mot Kvik-Halden og Alta i de to neste kampene, tror både Buduson og trener Gard Holme at mye er gjort. Spesielt med tanke på at Kvik-Halden, Alta og Hødd møtes i de siste rundene, der flere av lagene må avgi poeng.

– Internkampene mot de rundt oss blir viktigst, og selv om seier i begge kampene hadde vært bra er det nesten vel så viktig å unngå tap, slik at de heller ikke får noen seiere. Så skal vi være forsiktige med å si at vi ligger foran, siden den hengekampen vi har tross alt er mot Fredrikstad og må vinnes hvis vi skal gå foran på tabellen. Men vinner vi alle kampene våre kan ingen ta oss igjen, sier Holme til Dagsavisen.

Han sier at det å starte med seier borte mot Hødd, og spesielt etter å ha snudd kampen på den måten, var den perfekte starten på sluttspillet for Skeids del.

– Det er klart at den seieren mot Hødd var viktig for hvordan selvtilliten i gruppa var inn mot de neste kampene. Siden vi har en hengekamp, hadde vi ligget veldig langt bak på tabellen og ting hadde sett mye tyngre ut. Nå har vi alt i våre egne hender, og uansett om vi skulle gå på et tap er vi fortsatt med for fullt, sier Holme.

Les også: Skeid slo tilbake i knallsterk borteseier mot Hødd (+)

Tålmodighet er en dyd

Toppscorer Buduson innrømmer at han ikke så spesielt lyst på situasjonen da Hødd gikk opp i ledelsen på Høddvoll forrige uke, men etter en knallsterk opphenting er det nå Skeid som er i førersetet om playoff-plassen bak Fredrikstad.

– Det er vel bare Fløya og Moss som har scoret der borte, og såvidt jeg hadde fått med meg hadde de bare sluppet inn to mål hele sesongen på hjemmebane. Så det at vi både scorer to mål selv, og snur kampen på den måten vi gjorde, det gir oss selvsagt enormt med selvtillit og tro på det vi holder på med. Vi er i god form om dagen, og ser ingen grunn til at vi ikke skal fortsette den seiersrekken vi er på nå, forteller Buduson og fortsetter:

– Vi lærte en del av forrige kamp vi spilte mot Kvik-Halden, som faktisk var en av de få vi spilte på Nordre Åsen. Da la de seg veldig lavt, og jeg vet ikke om det var en del av kampplanen eller om at vi bare spilte dem lave, men da ble vi litt overrasket over hvor kyniske de var. Den erfaringen tar vi med oss, og vi vet at det er en lang kamp der det gjelder å ikke bli utålmodige, men at vi bare må male på og utnytte de sjansene som vi etter hvert vil få, sier han.

Sluttspill 2. divisjon menn, avdeling 1 (3. runde):

LØRDAG: 16.00: Skeid – Kvik Halden (Vallhall), 17.00: Tromsdalen – Hødd.

SØNDAG: 14.00: Fredrikstad - Brattvåg

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen