Sport

Myhre tror på avansement

Felix Horn Myhre og Norge G19 har presset på seg før kampen mot Finland i EM. VIF-spilleren tror G19-laget kan ta seg videre.

Vålerenga-spilleren fikk 90 minutter da Norge tapte åpningskampen mot Portugal 1-3 mandag. I dag står vertsnasjon Finland på motsatt halvdel i G19-EM. Siste kamp i gruppespillet er mot Italia. Norge må med all sannsynlighet vinne i dag, skal det bli avansement. Portugal og Italia har begge tre poeng etter åpningsrunden.

– Jeg tror det blir en jevn kamp. Klarer vi å heve oss et par knepp fra Portugal-kampen, så tror jeg vi har muligheten mot finnene. Selvfølgelig blir det veldig viktig å vinne denne kampen, sier VIF-spiller Myhre til Dagsavisen.
19-åringen er trygg på at det norske laget kan avansere.

Les også: Norge tapte åpningskampen

Vaasa, Finland 20180716.
(v.)Tobias Svendsen og Luis Florentino kjemper om ballen under UEFA Europamesterskapets gruppespill for U-19 mellom Norge og Portugal, mandag i Vaasa, Finland. 
Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix

Norge tapte åpningskampen mot Portugal. Foto: NTB scanpix

– Italia-kampen (søndag) blir også tøff, men også der har vi muligheten til å vinne. Finland er et hardtarbeidende lag, og jeg forventer det samme av Italia. Vi har mulighet til å slå begge, sier midtbanemannen.

Felix Horn Myhre trives på finske baner.

– Dette er mitt første mesterskap. Det er utrolig kult å være her, og gir meg absolutt inspirasjon for fortsettelsen, sier VIF-talentet, som mener Norge har en fordel over land som for eksempel i Italia i EM.

– Vi er heldig som er i sesong, i motsetning til flere andre. Det kan gi en fordel, sier han.

Myhre har også fått med seg overgangsnyheten på hjemmebane. Tirsdag ble Simen Juklerød solgt fra VIF til belgiske Royal Antwerp.

– Det er veldig bra for Simen. Jeg ønsker ham lykke til i Belgia, sier 19-åringen.

Les også: VIF vurderer å kjøpe Juklerød-erstatter (+)

Mer fra Dagsavisen