Manchester city kan bli historisk, men Tottenham er storebror i Europa

Manchester City jakter det nesten umulige; fire titler.

Manchester City henger med på alle fronter, men manager Pep Guardiola har ikke troen på at de lyseblå gjør rent bord og vinner samtlige fire titler, melder NTB.

Lørdag tok City seg til FA-cupfinalen etter en lite overbevisende 1-0-seier over Brighton på Wembley. Fra før har klubben vunnet ligacupen, og i kveld venter Tottenham i den første av to kvartfinaleoppgjør i Champions League.

– Ingen har klart det før, så hvorfor skal vi kunne gjøre det? Sannheten er at det nesten er umulig å vinne alt, sa City-manager Guardiola om å vinne alle fire titlene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Bragd

Og han har rett. Det er ingen som har klart en slik bragd tidligere. Manchester City har faktisk aldri vunnet Champions League, eller serievinnercupen som turneringen het tidligere.

Tottenham tar imot City på sitt nye stadion i kveld. Det kan skrives historie i år. Ikke bare fordi City har en mulighet til å ta fire titler, men ingen av disse klubbene har altså vunnet Champions League. Nå går ett av lagene til semifinalen.

I Europa har City en seier i cupvinnercupen, fra 1970, men det er også det.

Større klubb

Tottenham er en større klubb internasjonalt enn City og har hatt suksess i Europa. Med to seirer i UEFA-cupen, den siste i 1984, og en i cupvinnercupen fra 1963, har Tottenham vist at de som klubb kan hente pokaler i Europa. Men som det er nå, er City favoritter til å ta seg til en semifinale mot enten Juventus eller Ajax.

Tottenham har en ny arena og etter seier i åpningen står Tottenham klare til å gjøre hjemmebanen til et fort.

Les kommentar: Heier du på et engelsk førstedivisjonslag har du en lang vår i vente. Akk og ve.

Hvile

City er laget som har fått minst hvile. Fire dager mindre enn Tottenham, men det ser ikke ut til å gjøre noe med selvtilliten til Citys kanskje viktigste mann; belgieren Kevin De Bruyne.

– Jeg bryr meg ikke om stadionet. Jeg bryr meg om laget vi spiller mot. Alle snakker om den nye arenaen som om den er spesiell. Alle har et stadion. Alle har supportere. De vil være klare. Jeg tror ikke det vil bli noe annerledes nå. De vil muligens være litt mer ivrige, men til sjuende og sist er det bare et stadion med supportere, sier de Bruyne til Mirror Online.

I Tottenham er det mange som ryktes bort og så mange som 12 spillere kan være inne i sin siste sesong hos Spurs, meldes det i engelsk presse.

Christian Eriksen teller på knappene. Dansken er inne i siste året av kontrakten og kan forhandle med andre til sommeren. Alderweireld er ønsket av flere. Det samme er Danny Rose, mens Tottenham-karrierene til spillere som Érik Lamela, Moussa Sissoko og Victor Wanyama ser ut til å gå mot slutten.

Hva betyr det for laget? I medgang vil det ikke være noe stort problem, de aller fleste vil vise seg fram og prøve å vinne trofeer. Men hva om det butter imot? Hva gjør det med moralen om du ser at 12 mann er på vei ut portene?

De Bruyne kan ha selvtillit på lagets vegne. City har vunnet 22 av sine 23 siste kamper, i alle turneringer. Sist gang City tapte mot et engelsk lag var borte mot Newcastle 29. januar.

Nå skal City igjen spille borte mot et lag i England. Denne gangen en kvartfinale i Champions League, mot Tottenham i London.

Les kommentar: Går det mot slutten for Premier League som vi kjenner den?