Sport

Lyn fikk kritisk nødhjelp

Fotballen i Lyn har vært i akutt økonomisk krise. Nå ser klubben lyset i tunnelen.

Fotballen i Lyn har vært i akutt økonomisk krise. Nå ser det ut til at Lyn Fotball får positiv egenkapital innen fristen ved årsskiftet.

Dermed kan Lyns damelag i Toppserien antakelig starte seriespillet uten poengtrekk til våren.

Egenkapitalen borte

Det har vært kronerulling og innsamlingsaksjoner for Lyns fotballdrift de seneste ukene. Rett før jul var det også et ekstraordinært ting for å få godkjennelse for låneopptak på inntil 350.000 kroner hvis nødvendig.

Nå håper man å unngå det. Men faktum er at egenkapitalen er borte i en klubb der økonomien har vært sunn.

– Det har vært en veldig krevende situasjon, men vi har opplevd en imponerende mobilisering fra medlemmene de siste ukene. Det er nå samlet inn nesten 300.000 kroner, i tillegg får vi noen ekstra bidrag fra sponsorene våre. Nå ser det ut til at vi greier dette, sier styreleder i Ski- og fotballklubben Lyn, Benedikte Stiff til Dagsavisen.

Drakt-auksjoner

Klubben trenger en million kroner, men det har også kommet inn ekstra bonuser ved drakt-auksjoner som spillerne på jentenes A-lag, Caroline Graham Hansen og Mats Møller Dæhli har vært med på.

Dessuten har det kommet ekstra bonuser både fra Norsk Toppfotball og FIFA for VM-deltakelsen til blant andre Graham Hansen, Frida Maanum og Oda Marie Bogstad.

Årsaken til det økonomiske havariet har vært forsinkelsene av det nye kunstgresset på Kringsjå. Problemene har nesten tatt livet av klubben.

– Vi har 2000 fotballspillere og tilsvarende antall langrennsløpere og en klubb kan ikke drive uten anlegg. Vi har hatt store utgifter til baneleie andre steder, Og banen er jo dessverre ennå ikke ferdig, sier Benedikte Stiff.

Klubben har vært kritisk til framdriften fra kommunen, og føler de har vært hjelpeløse tilskuere til forsinkelsene.

Reddet plassen

Konsekvensene har rammet oss hardt, sier Stiff.

Lyn er den største idrettsklubben i bydel Nordre Aker og mange familier er involvert. Kvinnelaget reddet plassen i Toppserien, mens A-laget for menn befinner seg i 3. divisjon. De skal etter planen spille hjemmekampene sine på Kringsjå i 2020 etter å ha vært på Bislett de siste årene.

I disse dager er det to skinavn som er klubbens største navn når Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund starter i Tour de Ski lørdag.

Mer fra Dagsavisen