Lekestue da Vålerenga knuste Stjernen i målfest

(Vålerenga - Stjernen 7-4). Elleve mål, sju til Vålerenga. VIF slo kraftig tilbake med 7-4 over Stjernen etter det pinlige 0-4-tapet for Lillehammer tirsdag.

Av: Even Lübeck

JORDAL AMFI (Dagsavisen): For etter en perfekt start på serien med fire seirer på fire kamper, kom Vålerenga skikkelig ned på jorda igjen mot Lillehammer borte tirsdag. Der måtte VIF reise hjem som slakt med null poeng og 0-4 i sekken. Derfor var det knyttet mye spenning til om de kunne slå tilbake mot Stjernen hjemme lørdag.

Og det gjorde de! 7-4 med seks forskjellige målscorer gjør at VIF er tilbake på tabelltopp etter at Frisk Asker tapte 1-3 for Storhamar lørdag. Fire av målene ble i tillegg scoret i overtall, noe VIF har slitt med tidligere denne sesongen.

– Det var deilig å slå tilbake. Det var enveiskjøring hele veien, fra start til slutt. Seieren var fullt fortjent. En deilig seier, rett og slett, sier Martin Røymark til Dagsavisen.

– Og at seks forskjellige scorer er veldig morsomt. Det har mye å si med at vi har en bredere stall enn tidligere. Vi har mange som tegner seg på lista, og har hatt det så langt denne sesongen, så det er moro og viktig for resten av sesongen, fortsetter Røymark.

Tre kjappe mål

Det sto 3-1 etter den første perioden, etter at VIF scoret de tre målene på åtte minutter. Først satte Tobias Lindström inn 1-0 etter sju minutter på en retur etter et skudd fra Jørgen Karterud, før Sondre Olden la på til 2-0 to minutter senere med en lekker avslutning rett i krysset i overtall.

Så pirket Martin Røymark inn 3-0, også denne gangen i overtall. Kalle Ekelund fikk skutt, skuddet ble reddet, og på returen vippet Røymark inn VIFs tredje.

– Jeg sto foran keeper, som gjorde at han mistet mye av synet. Det var bare å sette den i mål. Det var et enkelt mål, men det er jo de som blir scoret i overtall, sier Røymark om målet.

Stjernens Brett Thompson reduserte til 1-3 like før periodeslutt.

Nok et overtallsmål

Bare tre minutter ut i den andre perioden sto det 2-3 etter mål fra Sander Rønnild. Men Axel Lindgren hamret inn 4-2 kjapt etterpå, også denne gang i overtall – det tredje for Vålerenga.

To minutter senere sto det 5-2. Calle Spaberg Olsen stjal pucken i Stjernens sone og gjorde alt på egenhånd. Noen sekunder senere lå pucken limt oppi krysset.

Og VIF fortsatte å kjøre i den tredje perioden. Lagene hadde bare spilt i 20 sekunder da nysigneringen Wade Murphy satte inn sitt tredje VIF-mål til 6-2. Karterud bommet, Murphy plukket returen og vippet ballen i mål. Tobias Lindström scoret sitt andre med to mann mer på banen 13 minutter før full tid. Det endte 7-4.

– Vi er et bedre lag enn dem, rett og slett. Vi jobber hardt for hverandre og gjør det vi skal. Da blir vi vanskelige å møte. Vi har flere gode rekker som leverer og endelig får vi også uttelling i overtall som har vært dårlig på hittil. Det hjelper på, sier Røymark.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Møter Grüner torsdag

Seieren gjør at VIF som nevnt er tilbake på tabelltopp.

– Det er ikke noe deiligere enn å ta lørdagskvelden på tabelltopp. Det må vi fortsette å prøve på gjennom sesongen, sier Røymark.

Torsdag er det duket for lokaloppgjør når Vålerenga skal til Grünerhallen for å møte Grüner.

Vi må ikke slurve med detaljene, vi må være klare og påskrudde og ikke tro at vi bare skal vinne. Vi dreit oss ut der i fjor, sier Røymark og hinter til 1-5-tapet 7. mars i Grünerhallen, like før et visst virus satte en stopper for resten av sesongen…

Vålerenga – Stjernen 7-4 (3-1, 2-1, 2-2)

Jordal amfi: 200 tilskuere.

1. periode: 1-0 (7.27) Tobias Lindström (Jørgen Karterud, Albind Lindgren), 2-0 (9.47) Sondre Olden (Kalle Ekelund, Steffen Søberg), 3-0 (15.38) Martin Røymark (Ekelund, Olden), 3-1 (17.15) Brett Kevin Thompson (Timothy James Mcgauley, Daniel Leavens).

2. periode: 3-2 (23.07) Sander Rønnild (Leavens, Thompson), 4-2 (25.10) Lindgren (Ekelund, Olden), 5-2 (27.35) Calle Rune Spaberg Olsen.

3. periode: 6-2 (40.20) Wade Murphy (Karterud, Lindström), 7-2 (47.53) Lindström (Ekelund, Olsen), 7-3 (50.09) Mcgauley (Thompson, Leavens), 7-4 (55.45) Thompson (Leavens, Jonas Medby).

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Stjernen 7 x 2 min.