Sport

Jesper Taaje returnerer til Kjelsås

Etter å ha spilt hele den avkortede sesongen med Kjelsås i fjor, gikk stopper Jesper Taaje til HamKam. Der imponerte han stort, men nå har han brutt kontrakta for å skrive ferdig bachelorgraden. Det kommer Kjelsås til gode.

Jesper Taaje var blant Kjelsås beste spillere i den avkortede sesongen Eivind Kampens menn fikk etter at de ikke klarte å kvalifisere seg til PostNord-sluttspillet i fjor. Da gikk stopperen til HamKam, der han tok steget umiddelbart og imponerte.

– Overgangen fra Kjelsås til HamKam gikk egentlig veldig fint. Jeg fikk spille mye, og tok nivået greit. Det var veldig artig å være med på den oppturen vi hadde i fjor, sier Jesper Taaje til Dagsavisen.

Les også: Dette blir Kjelsås' motstandere i PostNord-ligaen denne sesongen (+)

Gikk mange runder med seg selv før han tok beslutningen

Kamma tapte bare én kamp med Taaje på laget på høstsesongen, der Kjetil Rekdals menn såvidt ikke klarte kvalifisering. Dermed var det mange på Hamar som hadde håpet å se Taaje med videre, men selv bestemte 23-åringen seg for å avbryte kontrakta for å satse på studiene.

– Da jeg kom til HamKam ble jeg fortsatt boende i Oslo for å fullføre bachelorgraden min. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til da jeg tok sjansen for å spille i HamKam, og tidsmessig med skole ble det for mye med pendlingen til Hamar. Derfor bestemte jeg meg for å avslutte der for å skrive ferdig bachelorgraden min i fysisk aktivitet og ernæring, sier han.

Taaje innrømmer at han har gått mange runder med seg selv, før han meddelte klubben og Kjetil Rekdal sin beslutning.

– Det var en avgjørelse som satt langt inne, og overhodet ingen enkel avgjørelse. Jeg kan forstå de som stusser over at jeg velger skolegangen over fotballen, men for meg føles det som den riktige avgjørelsen å ta, forteller han.

Les også: Kjelsås-trener Kampen hyller konkurrentene (+)

Enig med Kjelsås om en avtale

Det som er HamKams tap har nå blitt Kjelsås' glede, da den tidligere Kjelsås-stopperen nå returnerer til Oslos tak.

– Jeg kan røpe såpass at jeg har blitt enig med Kjelsås om en avtale, og at jeg kommer til å spille der i år. Når du legger det fram som det ble det nesten som et utlån å regne i HamKam, uten at det var planen da jeg dro dit. På forhånd visste jeg ikke hvordan det kom til å bli med skolegang og pendlingen, og derfor ble det sånn nå, sier han.

Onsdag skrøt Kjelsås-trener Eivind Kampen av at klubben har fått en ny traktor for å måke snø, og at han var mest glad for det så langt i år.

– Den signeringen her topper den traktoren. Det er litt som julaften for oss, da vi er utrolig glade for å få en så god spiller som Jesper tilbake før årets sesong. Dette har ikke vært en prosess vi har vært med på, og da muligheten bød seg som troll av eske ble vi tatt på senga vi også, forteller trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Kjelsås og de andre Oslo-lagene

Bedre fysisk rustet av «utlånet» til HamKam

Taaje gleder seg til å se igjen gamle lagkamerater, og føler at han har noe ugjort i Kjelsås etter forrige sesong.

– Jeg var jo med på hele den forrige sesongen til Kjelsås, før jeg dro til HamKam, og føler at vi underpresterte i fjor. Derfor har vi litt å revansjere i år, både for min egen del og for lagets del. I løpet av tiden i HamKam har jeg blitt bedre fysisk rustet, og tatt meg litt i skinnet på egentreningsbiten gjennom jula, så jeg kommer tilbake til Kjelsås med stor motivasjon og sult, forteller Taaje.

Tidligere torsdag ble det kjent at Kjelsås også hadde skrevet kontrakt med stoppertalentet Helmer Rusten, slik at det defensive nå begynner å falle på plass for Eivind Kampen og Kjelsås.

– Defensivt er vi veldig godt forspent, og det blir veldig god konkurranse om laget på plassene bakover i banen. Det som er ekstra positivt med Jesper er at han ikke kommer tilbake fordi han vil trappe ned eller legge opp, men at han er like sulten på å utvikle seg videre. Det gjør at vi forhåpentligvis også får se like solide prestasjoner av han i år, sier Kampen.

Les også: Kjelsås signerte midtstoppertalent (+)

Mer fra Dagsavisen