Inviterer til pyro-dialog

Fotballedelsen tar grep for å få kontroll på blusse-debatten i norsk fotball.

Det har vært mye fokus og støy rundt tribunebråket på Åråsen mellom Lillestrøm og Vålerenga. Hendelsene der og reaksjonene etterpå medførte en rekke markeringer fra frustrerte supportere på andre arenaer.

Topplederne Pål Bjerketvedt (Norges Fotballforbund) og Leif Øverland (Norsk Toppfotball) tar nå et felles initiativ til et møte med representanter for supportere og toppklubber.

I løpet av kort tid vil Bjerketvedt og Øverland derfor møte representanter for styret i NSA (Norsk Supportallianse), ledere i toppklubber og supporterkoordinatorer i klubb.

– NFF tar på største alvor at flere supportergrupperinger ikke opplever dialogen med NFF som god nok i dag. En dialog er nødvendig for å forstå hverandres posisjoner og de muligheter og begrensninger som ligger i denne tematikken. Det er viktig at alle parter opplever gjensidig forståelse og respekt. Vi skal ha god takhøyde og diskutere problemstillingene med åpent sinn, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

– Jeg er opptatt av at supporterne sees på som en ressurs, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Hovedspørsmålet er hva som skal tillates av bruk av pyroteknikk under norske kamper.

I Vålerenga ønsker man eierskap til egne arrangementer og ønsker seg kontrollert blussing på tribunene i 2020.

Supporterkoordinator Matijas Loeb sier til VIFs hjemmeside: 

- Ingen bruker masker, fordi faren for bøter ikke er tilstede. Ingen ble skadet, ingenting ble ødelagt, røyken forsvant på 60 sekunder, og kampen ble avviklet uten forstyrelser. Det er dette vi kan få til når vi selv bestemmer over egne arrangement.

VIF håper alt dette ryddes opp i foran neste sesong og ønsker intitiativer fra NFF og NTF velkommen.